Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Leif Segerstam

conductor

Leif Segerstam er født i 1944 og studerede violin, klaver, komposition og orkesterledelse ved Sibelius-akademiet i Helsingfors. Herefter blev han uddannet i direktion, violin og komposition på the Juilliard School of Music i New York.

Leif Segerstams dirigentkarriere begyndte i operahusene i Helsingfors, Stockholm og Vestberlin og som gæstedirigent på Metropolitan Operaen, La Scala, Covent Garden, Teatro Colón og i operahusene i Köln, Hamborg, München, Genéve og ved Salzburg Festivalen.

Fra 1975-82 var Leif Segerstam chefdirigent for det østrigske Radiosymfoniorkester (ORF) i Wien. Fra 1977-1987 var han ligeledes chefdirigent for det Finske Radiosymfoniorkester i Helsingfors, og fra 1983-89 tjente han som Generalmusikdirektør for Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz i Tyskland, hvor han fortsat er tilknyttet som æresdirigent. Fra 1988-95 var Leif Segerstam chefdirigent for Radiosymsoniorkestret. I sæsonen 95/96 blev han udnævnt til chefdirigent for Helsingfors Filharmonikerne og dirigent og musikchef for Den kgl. Opera i Stockholm.

 • Niels Rosing-Schow

  Archipel des solitudes

 • Bent Sørensen

  Sterbende Gärten

 • Axel Borup-Jørgensen

  Orkesterværker

 • Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Karl Aage Rasmussen

  Symphony – Antiphony · A Symphony in Time