Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Laplands Kammerorkester

ensemble
Marco Borggreve

Laplands Kammerorkester blev dannet i 1972, og med hjemsted i Rovaniemi er orkestret det nordligst fungerende, professionelle orkester i Europa. Siden efteråret 1996 har orkestrets kunstneriske chef været dirigenten og violinisten John Storgårds. Laplands Kammerorkester er et regionalt orkester, der udover koncerter i Rovaniemi jævnligt giver koncerter rundt om i Lapland og det arktiske område. Laplands Kammerorkester spiller regelmæssigt ved festivaler som Savonlinna Operafestivalen, Helsinki Festivalen, Luosto Classic og Korsholm Musikfestival og har med stor succes optrådt på Carinthischer Sommer Festival i Østrig samt på BBC Proms. Orkestret har også turneret i Canada, Rusland, Sverige, Danmark, Skotland, Ungarn, Tyskland og Algeriet.

Laplands Kammerorkester står bag talrige finske førsteopførelser og uropførelser af mange af tidens førende komponister som Aulis Sallinen, Kalevi Aho og Bent Sørensen og har samarbejdet med BBC Philharmonic Orchestra samt fremtrædende kunstnere som Soile Isokoski, Christian Tetzlaff, Barbara Hannigan, Håkan Hardenberger, Sabine Meyer og Kirill Gerstein.

Flere af orkestrets indspilninger har fået flotte udmærkelser. Finsk TV kårede Rituals af Kalevi Aho som ‘Årets Udgivelse’ i 2009 og Dacapo Records-udgivelsen med Vagn Holmboes kammersymfonier blev nomineret til en Gramophone Award i 2013, ligesom albummet med Kalevi Ahos koncerter for theremin og for horn modtog en ECHO Klassik-pris i 2015. Bent Sørensen-albummet Mignon, udgivet på Dacapo Records, vandt P2 Prisen som ‘Årets danske album, ny klassisk’ i 2017.

 • Hans Abrahamsen

  Schnee

 • Bent Sørensen

  Mignon

 • Sunleif Rasmussen

  Motion/Emotion - Kammermusik

 • Vagn Holmboe

  Kammersymfonier

randomness