Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Hans Graf

conductor
1949
Hans Graf © Singapore Symphony Orchestra

Den anerkendte østrigske dirigent Hans Graf har bragt en innovativ og inspireret tilgang til musikskabelse som chefdirigent for Singapore Symfoniorkester siden sæsonen 2020/21 og senere som musikchef fra sæsonen 2022/23. Graf har tidligere haft stillinger som musikchef for flere orkestre, herunder Houston Symfonikerne, Calgary Filharmonikerne, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, Basque National Orchestra og Mozarteum Orkestret. Han bliver ofte inviteret til at dirigere verdens førende orkestre, herunder symfoniorkestrene i Boston, Cleveland, Los Angeles, New York og Philadelphia, samt i Wien, Dresden, Leipzig Gewandhaus, Det Tyske Symfoniorkester i Berlin, Royal Concertgebouw, Oslo, Hallé, London, Royal Philharmonic, de bayerske, danske og hollandske radiosymfoniorkestre, Budapest Festival Orkester, Skt. Petersborg Filharmonikerne, Det Russiske Nationalorkester og symfoniorkestrene i Melbourne, Sydney, Seoul, Hong Kong samt Malaysian Philharmonic. Som operadirigent har Graf gæstet flere fremtrædende operahuse, herunder Wiener Staatsoper, München, Berlin, Paris, Strasbourg, Rom og Zürich.

Grafs omfattende diskografi tæller samlede indspilninger af symfonierne af Mozart og Schubert, Dutilleuxs orkesterværker og verdenspremiereindspilningen af Zemlinskys Es war einmal. Han har både vundet en GRAMMY og ECHO Klassik-pris for bedste operaindspilning af Bergs Wozzeck med Houston Symfonikerne. I 2014 modtog han Österreichischer Musiktheaterpreis for Strauss’ Die Feuersnot på Wiener Volksoper, hvor han i 2021 vendte tilbage for at dirigere Rosenkavalieren.

Hans Graf er født nær Linz i 1949 og er professor emeritus i orkesterdirektion på Mozarteum Konservatoriet i Salzburg. Som anerkendelse af hans bidrag til musikken er han blevet tildelt Chevalier de l’Ordre de la Légion d’Honneur af den franske regering samt den østrigske fortjenstmedalje.

  • Paul von Klenau

    Koncerter · Symfoni nr. 8