Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Gáman

Jette Jørs

I 2007 gik tre af Danmarks mest anerkendte unge, klassisk uddannede musikere sammen om at udforske deres fælles passion for moderne kompositionsmusik og folkemusik.  I dag udgør Rune Tonsgaard Sørensen (violin), Bolette Roed (blokfløjte), og Andreas Borregaard (accordeon) trioen Gáman - et bemærkelsesværdigt ensemble, som præsenterer en ny og meget rost tilgang til både nutidig partiturmusik og folkemelodier. Trioens navn refererer til det oldnordiske ord for "glæde".

Gámans udgangspunkt var at udforske forholdet mellem den gamle og nye musik fra de nordiske lande. Nye bestillingsværker fra Danmark, Sverige, Norge, Island, Grønland og Færøerne blev stillet overfor traditionel folkemusik fra de samme lande for herigennem at afsløre ligheder, kontraster og mulige påvirkninger mellem de forskellige traditioner. De resulterende koncertprogrammer blev præsenteret såvel i store koncertsale som i små landsbykirker i alle de inkluderede lande.

I de senere år har Gáman har bevæget sig forbi Nordens landegrænser. Trioen har blandt andet optrådt ved anerkendte festivaler i Polen, med fokus på forholdet mellem polsk og dansk folke- og barokmusik, og 2013 havde Gáman deres amerikanske debut på Other Minds festival i San Francisco, og deres britiske debut på Huddersfield Contemporary Music Festival.

http://www.triogaman.com
  • Rune Glerup

    Dust encapsulated

  • Rune Glerup, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Sunleif Rasmussen

    Early & Late

randomness