Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ensemble MidtVest

ensemble
2002
© Caroline Bittencourt

Ensemble MidtVest forstår den klassiske musik som en levende tradition, der er forankret i fortiden, men som samtidig er lige så relevant i dag, som den har været i århundreder. Det er derfor ensemblets målsætning at gøre de sidste 500 års musik tilgængelig for det 21. århundredes publikum. For at opfylde dette mål præsenterer ensemblet ikke blot et repertoire med klassisk kammer­musik, men arbejder også med fri improvisation såvel som barok og tidlige klassiske værker.

Ensemble MidtVest blev etableret i 2002 og består af 10 klassiske musikere, der tilsammen udgør en besætning bestående af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist. Ensemble MidtVest spiller ca. 100 koncerter om året i ind- og udland og har bl.a. optrådt i Carnegie Hall i New York, Kings’ Place i London, såvel som på Musikfestspiele Mecklenburg-Vorpommern, Rio International Chamber Music Week, ULTIMA Festival i Oslo, The Vale of Glamorgan Festival i Wales og Mantova Chamber Music Festival i Italien.

Ensemblet har samarbejdet med en lang række­­ højtprofilerede musikere, heriblandt Pekka ­Kuusisto (violin), Martin Fröst, Charles Neidich og Johannes Peitz (klarinet), Torleif Thedéen og Christoph Richter (cello), Alexander Lonquich, Christina Bjørkøe og Christian Ihle Hadland (piano), Christina Lands­hamer (sopran) og Bo Skovhus (baryton), Per Arne Glorvigen og Paolo Russo (bandoneón), Den Danske Strygekvartet og Alcan String Quartet.

Ensemble MidtVest har indspillet flere end 20 CD’er. Indspilningen af Mozart og Brahms klaver­kvartetter har vundet DR P2 Prisen for årets bedste danske CD-udgivelse, ligesom indspilningen af Hans Abrahamsens 10 præludier · Seks stykker var nomineret til P2 Prisen for årets danske album i 2018.

I 2014-19 var den anerkendte fagottist Sergio Azzolini tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barok og den tidlige klassiske musik. Ud over den traditionelle kammer­musik arbejder ensemblet med klassisk improvisation med henblik på at skabe sit eget musikalske sprog. I den forbindelse har den kendte jazzpianist Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2007-2017. Sammen med Carsten Dahl har musikerne gennem klassisk improvisation udviklet deres musikalske intuition og individualitet.

Ensemblet er et af Danmarks basisensembler og holder til på HEART – Herning Museum of Contemporary Art, der er skabt af den amerikanske arkitekt Steven Holl og både huser prøve­lokaler og koncertsal.

 • Per Nørgård

  Hvirvelverden

 • Hans Abrahamsen

  10 præludier · Seks stykker · Transskriptioner af Satie & Nielsen

 • Peter Bruun

  The Green Groves

 • Hans Abrahamsen

  Værker for blæserkvintet

 • Jørgen Jersild

  Kammermusik

 • Vagn Holmboe

  Kammermusik (II)

 • Vagn Holmboe

  Kammermusik (I)

randomness