Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ejnar Kanding

composer
1965
Komponist Ejnar Kanding er verdenskendt for sine enestående farverige klange, hvor den elektroniske og akustiske lyd forenes i komplekse teksturer, kropslig energi og sart enkelhed. For ham skal musik ikke forskønne, men være en sfære af fantasi. En rejse ind i det tvetydige - en sal af spejle. Kanding har oprindeligt en uddannelse i komposition og musikteori fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København (1993), efterfulgt af studier på IRCAM i Paris og med Professor Lev Koblyakov i Jerusalem i 1994 og 95, og siden sin debutkoncert i 1996 har han specialiseret sig i at komponere musik for computer og instrumenter. Det har medført en omfattende brug af softwaren MaxMSP i udviklingen af sine værker og som instrument i koncert fremførelser.

Dertil kommer Kandings rolle som kunstnerisk leder for ensemblet Contemporánea som har gjort det muligt for publikum at opleve hans musik på meget forskelligartede platforme såsom diskotek Nice T, Buenos Aires; i David Langs lejlighed (NYC), der har en scene for intimkoncerter; en udendørs koncert på Andesbjergene, Bogotá; jazzklub Blå, Oslo; i natklub Rust, København og i den rå cementkonstruktion i DRs nye Radiohus, da kun bygningens bærende dele stod færdig. De fysiske rammer om musikken har haft høj prioritet, ligesom koncerternes indhold har været gennemtænkt som en storformal helhed.

Kandings musik er også værdsat i en traditionel ny musik sammenhæng og er blevet udvalgt til prominente festivaler såsom International Computer Music Conference (2001, 2004, 2010), International Society for Contemporary Music (2002, 2008), Festival Synthése, Nordiske Musikdage, Up North, Interactive Arts Performances Series på New York Universitet m.fl. Udover Kunstfondens treårige stipendium og mange arbejdslegater har Kanding modtaget adskillige bestillinger af en række internationale ensembler såsom Osiris Trio (NL), Harry Sparnaay Trio (NL), Crash ensemble (IR), Cikada ensemble (NO), ensemble Ars Nova (SE), ensemble Adapter (DE) og Transit ensemble (NYC), samt de danske ensembler Figura, Athelas, Alpha Trio, Copenhagen Art Ensemble, Messerkvartetten og så videre.

www.kanding.com

www.edition-s.dk/composer/ejnar-kanding 

 

  • Ejnar Kanding, Frank Bretschneider

    Auxiliary Blue