Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

DR Pigekoret

choir
DR Pigekoret og Charlotte Rowan © Emilia Therese / DR

DR Pigekoret er et af Danmarks stærkeste musikalske brands. Koret består af 50 talentfulde piger i alderen 16-22 år og anses i dag som et af verdens bedste pigekor. DR Pigekoret fornyer med autenticitet, originalitet og kærlighed den danske sangtradition igennem ambitiøse musikalske og visuelle greb - sammen med deres dygtige dirigent Charlotte Rowan. Den nytænkende og moderne tilgang til kormusik og den danske sangskat gør DR Pigekoret til en attraktiv spiller i mange forskellige musikalske sammenhænge og koret præsenterer 50 koncerter om året både i Danmark og i udlandet. H.K.H Kronprinsessen har været protektor for DR Pigekoret siden 2018. 

DR Pigekoret blev grundlagt i DR i 1938 og har siden været en del af danskernes hverdag gennem DR’s kanaler og platforme. De danske sange er DR Pigekorets DNA, men repertoiret spænder helt fra Grundtvigs salmer over popsange til moderne klassiske værker, ofte bestilt af koret selv. DR Pigekoret har i dag fast base i DR Koncerthuset i København, hvor ensemblet trækker fulde huse – alene og i samspil med nogle af landets dygtigste musikere og artister. Koret optræder desuden i intime kirkerum, på musikfestivaler og på internationale scener, hvor de unge kvinder åbner et vindue til dansk kunst og kultur.

Korets første dirigent var lidt usædvanlig. I 1930'erne så man ikke mange kvinder dirigere offentligt, men det gjorde Lis Jacobsen, som stod i spidsen for ensemblet fra 1938 og helt frem til 1961.

Den engelske kordirigent Charlotte Rowan overtog posten som dirigent for DR Pigekoret i august 2023 og er den ottende dirigent i korets historie. Hun voksede op som korsanger i Liverpool Metropolitan Cathedral, hvor hun senere blev Organ Scholar, samtidig med at hun studerede sang og direktion på Junior Royal Northern College of Music i Manchester. Som 19-årig begyndte Charlotte Rowan at studere musik på University of Cambridge, hvor hun fortsatte sin uddannelse som sanger og dirigent for The Chapel Choir of Sidney Sussex College. Siden 2018 har Charlotte Rowan boet i Danmark, hvor hun dels har videreuddannet sig som kordirigent på Det Jyske Musikkonservatorium, dels var dirigent for Herning Kirkes Drengekor i tre år, inden hun blev dirigent for DR Pigekoret. Hun er fuld af forventning til samarbejdet med koret: ”DR Pigekoret er på én gang uvurderlige formidlere af den danske sangskat, og et af verdens førende pigekor. Men frem for alt er koret et smukt symbol på, hvor stærkt et talentfællesskab for unge mennesker kan være,” siger hun.

 

 

 

 • Niels W. Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy, A.P. Berggreen, Carl Nielsen, Phillip Faber

  Stille som sne – nordisk jul med DR Pigekoret

 • Oluf Ring, Aksel Agerby, Egil Harder, Sven Gyldmark, Kim Larsen, Steffen Brandt, Sebastian, Poul Schierbeck, Otto Mortensen, Carl Nielsen

  Din Danske Sang

 • Phillip Faber

  Sommerfugledalen (LP)

 • Carl Nielsen

  Carl Nielsen sunget af DR's kor

 • John Frandsen

  Requiem

 • Hanne Ørvad

  Corona

 • Bent Sørensen, Per Nørgård

  Den lille havfrue; Lygtemændene tager til byen

 • Ib Nørholm

  Værker for kor

randomness