Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Christian Præstholm

organ
1972

Christian Præstholm (f. 1972) er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Videregående studier 1996-97 hos professor Susan Landale ved Conservatoire National de Région de Rueil-Malmaison i Paris, hvorfra han opnåede højeste udmærkelse: Prix de Virtuosité à l'Unanimité de Jury, 1997-98 hos David Titterington og Nigel Allcoat (improvisation) i London, samt 1999 lektioner hos ny-musik-specialisten Hans-Ola Ericsson i Sverige.

Christian Præstholm har givet talrige koncerter i Danmark, Frankrig, England, Tyskland, Island og Polen mest i egenskab af solist eller som kammermusiker, men også som orgelimprovisator og komponist. Som komponist har han skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler. Bl.a. har han skrevet processionsmusik til bispeindsættelsen i Aalborg Domkirke i foråret 2010, og udgivet otte bind orgelkoraler, som hurtigt er blevet meget efterspurgte.

Christian Præstholm har modtaget legater fra forskellige fonde, bl.a. Komponisten Jacob Gades Legat, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Fondation Idella og Foreningen for Piano- og Orgelbyggerier i Danmark's orgellegat 1999.   Han har været ansat som organist ved De danske Kirker i henholdsvis Paris og London og er ansat som organist ved Sct. Mortens Kirke fra 1.august 2007.

Hans forkærlighed for nyere musik har givet anledning til tætte samarbejder med og uropførelser af mange forskellige danske såvel som udenlandske komponister, og adskillige nye værker er allerede bestilt.

  • Mogens Christensen

    Pipes and Reeds