Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Cæcilie Balling

violin
1990
© Morten Fog

Cæcilie Balling er født og opvokset i en kunstnerfamilie i Århus og i dag baseret i København. Hun er uddannet fra Det Kongelige danske Musikkonservatorium, på Oberlin Conservatory (USA) og de- buterede i 2019 fra Det Jyske Musikkonservatorium. Cæcilie er en aktiv solist og kammermusiker inden for den klassiske genre, den mere eks- perimenterende og genrekrydsende verden.

Cæcilie har været solist med RAMA Strings og Bellbird Chamber Orchestra, med bl.a. uropførelse af Tuan Tan Hao’s violinkoncert og Nikolaj Hess’ koncertstykke Melody for soloviolin, strygeorkester, trommer og bas.

Cæcilie har deltaget i festivaler som Thy Kammermusikfestival, Boston Bach Festival (US), Århus Kammermusik Festival, Ålborg Opera- festival, Uden For Sæsonen, turneret med Den Jyske Opera og har arbejdet med en bred vifte af kunstnere som Steffen Brandt, Caroline Henderson, Matias Kjøller, Simon Duus, Jean-Baptiste Doulcet, Craig Leon, Clarice Assad, Nikolaj Hess, Mikkel Hess, Hess/AC/Hess Space-lab, Máté Szucs, Mike Scheridan, Gustaf Ljunggren, Palle Mikkelborg, Helene Gjerris, Carsten Dahl mm.

Cæcilie danner hun duo’en INVENTIONS med cellisten Josefine Opsahl. I 2015-2018 var hun co-founder og medlem af strygekvartetten Halvcirkel som har udgivet albummene Halvcirkel og The Gift, der indeholder musik af Terry Riley.

Cæcilie er co-founder og arrangør af multi-genre festivalen, The House Festival, multi-genre serien SpaceHouse Series på Designmuseet, København sammen med hhv. Maria Edlund og Nikolaj Hess. Endeligt er Cæcilie også ofte assistent med DR Symfoniorkstret, Athelas, Esbjerg Ensemblet og Copenhagen Phil.

Cæcilie har modtaget legater og priser som Fulbright Scholarship og Robert Russel Mindelegat og Overlæge Finn Jensens Legat og er støttet af Bræmers Fond med en unik Peccatte-bue.

  • Nikolaj Hess

    Melody

  • Lars Hegaard

    Octagonal Room – Solo- og kammerværker for guitar

  • Birgitte Alsted, Simon Christensen, Fuzzy, Eva Noer Kondrup, Ib Nørholm, Morten Olsen, Kasper Rofelt, Martin Stauning, Line Tjørnhøj, Nicolai Worsaae

    EDUCATE·S – Stykker for violin

randomness