Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bolette Roed

recorder
1979
Clio Rigaud

Bolette Roed (f. 1979) havde sin anmelderroste debut fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2004, og siden da har hendes karriere som solist og kammermusiker ført hende til festivaler overalt i Europa og USA. Parallelt med studierne ved DKDM i København er hun også uddannet fra Conservatoire National Superieur Musique et Danse de Lyon, samt uddannet læge fra Københavns Universitet. Allerede året efter sin debut blev Bolette udnævnt til Årets DR-kunstner, og i 2011 blev hun nomineret til Nordisk Råds Musikpris. Hun har endvidere vundet guld i Berlingske Tidendes Musikkonkurrence og modtog i 2003 Jacob Gade Legatets store pris.

Bolette er en sjældent alsidig musiker, som udover det klassiske repertoire også arbejder med improvisation, folkemusik og verdensmusik. Hendes repertoire spænder fra middelalder over renæssance og barok til helt nykomponeret musik, og hun har en lang række uropførelser bag sig. Som en del af sin naturlige nysgerrighed søger hun konstant at udvide den musikalske legeplads for blokfløjten, og samarbejder med bl.a. DJ’s, improvisations- og jazzmusikere. Hun har turneret og samarbejdet som solist med Arte dei Suonatori, siden de første gang mødtes i 2004, og har desuden været solist med Concerto Copenhagen, Det Kongelige Kapel, DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret. Udover dette giver hun jævnligt koncerter med sine ensembler, Alpha og Gáman.

Bolette er medstifter af Danmarks største barokmusikfestival, Midsommerbarok på Frederiksberg, og er faggruppeleder for Afdelingen for Tidlig Musik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun siden 2009 også har undervist i blokfløjte. Hun medvirker på en række CD’er, blandt andet Alpha (Dacapo), Alpha World (Gateway), Bach harpsichord concertos (Concerto Copenhagen, CPO) og A Joker’s Tale med Paradox (BIS-CD). Kommende udgivelser på Dacapo Records involverer Ny musik og folkemusik fra Norden med Gáman og dansk kompositionsmusik med Alpha.

 • Johann Sebastian Bach, Peter Navarro-Alonso

  Goldberg-variationerne

 • Peter Navarro-Alonso

  Le Quattro Stagioni

 • Rune Glerup, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Sunleif Rasmussen

  Early & Late

 • Christoph Graupner, J.A. Scheibe, Johann Gottlieb Graun, Johann Christian Schickhardt

  Royal Recorder Concertos

 • Vagn Holmboe

  Solo- og kammerværker for guitar

 • Gunnar Berg

  Melos

 • Ib Nørholm, Bent Lorentzen, Svend Hvidtfelt Nielsen, Eblis Álvarez, Søren Nils Eichberg

  Alpha