Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bogotá Filharmonikerne

orchestra
1967
Chefdirigent Joachim Gustafsson med Bogotá Filharmonikerne

Bogotá Filharmonikerne har spillet en afgørende rolle i det colombianske musikliv siden dets grundlæggelse i 1967, især når det kommer til at udbrede den klassiske musikkultur og fremme kammermusikalske og symfoniske koncerter i hjembyen Bogotá. Gennem årene har orkestret formået at etablere sig som en værdsat og integreret del af hovedstadens kulturliv – med dybe rødder i byens kunstneriske historie. Hvert år afholder orkestret dets koncerter på velrenommerede spillesteder i byen, såsom Universidad Nacional de Colombia, Leon de Greiff Auditorium og Jorge Tadeo Lozano University.

Inden for den symfoniske musik har Bogotá Filharmonikerne især gjort sig bemærket ved at opføre samtlige symfonier af Mahler, Bruckner, Bartók og mange flere. Hvad der adskiller orkestret fra andre, er dog dets unikke tilgang til at nå ud til et nyt publikum gennem utraditionelle samarbejder. Kunstnere som Totó la Momposina, Puerto Candelaria, China Moses, Miguel Poveda, Petit Fellas, Manuel Medrano, Juanes, Aterciopelados og Herencia de Timbiquí har således optrådt sammen med orkestret med henblik på at forene forskellige musikgenrer og tiltrække publikum fra alle samfundslag. Disse nyskabende samarbejder har vist nye og vigtige veje for udforskningen og værdsættelsen af den klassiske musik og har medvirket til at skabe et rigt og mangfoldigt musikalsk landskab i byen. Orkestret har også haft æren af at samarbejde med verdensberømte musikere som Kent Nagano, Deborah Voight, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Shlomo Mintz og mange flere. Bogotá Filharmonikerne er desuden blevet hædret ved Latin GRAMMY Awards, hvor de modtog prisen for ’Bedste instrumentale album’ i 2008 samt en anerkendelse af Rafa Sardina som ’Bedste lydtekniker’ for albummet 50 años tocando para ti i 2018.

I 2013 tog Bogotá Filharmonikerne initiativ til at etablere et omfattende netværk af orkestre dedikeret til at dyrke og støtte børn og unges musikalske udvikling. Dette projekt sigter på at forme fremtiden for colombiansk musik og give de unge talenter mulighed for at forfølge deres kunstneriske drømme i hovedstaden.

  • August Enna

    Violin Concerto · Symphony No. 2