Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Birgitte Alsted

composer
1942
Frank Borchorst

Komponist Birgitte Alsted (f. 1942) inspireres og fascineres af lyd og støj fra hverdagslivet, omgivelsernes implicitte musik, og udtrykkene fra den nonverbale kommunikation imellem mennesker og andre levende væsener. I 2002 kombinerede hun Whhoommm, Sssscchhh mm. med ordene fra et brev af digteren Rilke i hendes værk “Zu Versuchen, Die Fragen”.

Birgitte Alsted er en eksperimenterende kunstner, uddannet violinist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med debut i 1971, og master i komposition af elektronisk musik fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2006, – men begyndte allerede sit kompositoriske virke i 1972. 

Birgitte Alsted har modtaget adskillige priser og stipendier, bl.a. Statens Kunstfonds 3-årige stipendium i 1980, Børresen Prisen i 1992, Det Anckerske Legat til rejsetipendier for kunstnere i 2003, og Statens Kunstfonds 3-årige stipendium i 2006. I 2011 modtog hun Statens Kunstfonds Komponistpris til kvindelige komponister.

Birgitte Alsted spiller stadig violin. Hendes virke som musiker præger også hendes kompositioner, der ofte har dramatisk og ekspressiv karakter, og hun arbejder med akustiske instrumenter, computer og tape. Alsteds aktiviteter er omfattende: fra alternative udtryksformer som kollektiv improvisation og komposition med børn til teater-musik, musik til moderne dans, til billedinstallationer, solo-værker, vokalmusik, kammermusik og orkestermusik. I adskillige år har Birgitte Alsted arbejdet med multimedia performances. Dette har sat hende i gang med at arbejde med elektroakustisk musik, hvor hun specielt har været tiltrukket af computermusikkens muligheder for at manipulere med lyd, og hun har eksperimenteret med skabelsen af multifacetterede sanse-oplevelser med brug af litteratur og lyrik, dans og lysinstallationer.  

 

http://www.alsted-music.dk/

  • Birgitte Alsted

    Agnetes latter

  • Electronic Music Produced at DIEM 1987-2012

  • Birgitte Alsted

    Planetarium Music – Sorgsang II