Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Anne Boyd

composer
1946

Anne Boyd har haft en fornem karriere som komponist og musikpædagog. I 1990 blev hun den første australier og den første kvinde, der er blevet udnævnt til professor i musik ved University of Sydney, hvor hendes forskning fokuserer på ??landskabets og asiatisk musiks indflydelse på australske komponister.

 Anne Boyd blev født i 1946 og skrev sin første kompositioner som lille pige på en fårestation på en ødemark i det centrale Queensland. Langt senere blev hun elev af Peter Sculthorpe og arvede fra ham en livslang fascination af de musikalske kulturer i Sydøstasien, især Japan og Indonesien. Komposition ses her frem for alt som åndelig og Anne Boyd er meget interesseret i ideen om musik som meditation, som et middel til at ændre bevidsthedstilstande.

Anne Boyds mest kendte kompositioner, der spilles over hele verden, omfatter meditationen for soloklaver Angklung (1974), tn af flere værker skrevet til eller inspireret af, pianisten Roger Woodward; Korkomposition A Vision: Jesus Reassures His Mother; sangcyklen for stemme og kammerensemble Meditations on a Chinese Character (1996); Goldfish Through Summer Rain (1979) for fløjte og klaver, og orkesterværket Grathawai (1993).

I 1996 blev Anne Boyd hædret med tildelingen af ??en AM, en australsk orden, for sin tjeneste til musik som komponist og pædagog. I 2003 blev hun  æresdoktor ved University of York (Storbritannien).

For mere information besøg http://www.australianmusiccentre.com.au/artist/boyd-anne

randomness