Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Dacapos bestyrelse

Dacapos bestyrelse udpeges for en fireårig periode

Per Erik Veng (formand), udpeget juni 2009
Rådgiver, kurator, moderator og projektudvikler med speciale indenfor klassisk musik primært på den danske og tyske kulturscene. Har tidligere været producent og 1989-2007 orkester- og korchef (CEO/Artistic Director) i DR. 2010-18 presse- og kulturchef på ambassaden i Berlin og direktør for kulturinstituttet i Bruxelles. Universitetsuddannet i musikvidenskab og germansk filologi samt i DR journalistik og musikproduktion. Sidder i flere bestyrelser og rådgivende fora i Danmark og har været rådgiver for bl.a. Bergen Festspillene, Kulturministeriet i Norge og byen Malmø i Sverige (etableringen af Malmö Live).Helene Gjerris (næstformand), udpeget december 2017
Professor i sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har en stor og alsidig virksomhed som opera-, lied- og oratoriesanger. Desuden har en væsentlig del af hendes karriere været centreret om moderne kompositionsmusik blandt andet med en lang række uropførelser og CD-indspilninger.


Maria Frej, udpeget december 2019
Administrerende direktør for Malmø Live. Hun har indgående erfaring med det klassiske musik bl.a. qua tidligere positioner som medlem af Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik, musikchef i Tivoli, leder af Storstrøms Kammerensemble, formand for genreorganisationen SNYK m.m. Hun er endvidere aktiv kulturpolitiker og sidder bl.a. i Københavns Borgerrepræsentation.


John Frandsen, udpeget juni 2019
Komponist, organist og musikproducer. Han har mange års erfaring i dansk musiklivs organisationer, bl.a. som formand for Dansk Komponist Forening, præsident for Nordisk Komponistråd, medlem af KODAs bestyrelse, formand for Statens Kunstfond og næstformand i Statens Kunstråd.


Jens Cornelius, udpeget december 2018
Cand.phil. i musikvidenskab. Han er programmedarbejder ved DR's klassiske radiokanal P2 og programskribent for DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet. Desuden freelance journalistvirksomhed med særlig vægt på områderne dansk musik og dansk musikhistorie. Han har skrevet biografien om komponisten Ludolf Nielsen og er redaktør af bogserien Danske Komponister for forlaget Multivers.


Morten Walderhaug, udpeget marts 2019

Kunstnerisk og administrativ leder for Bærum Kulturhus i Oslo. Har tidligere haft stillinger som direktør for Oslo Filharmonien, Norsk Musikkinformasjon, Europæisk Kulturby Bergen 2000. Han er uddannet musiker ved Bergens Musikkonservatorium og har universitetsuddannelser inden for socialantropologi og idéhistorie. Han sidder desuden i bestyrelser for norske og udenlandske kulturinstitutioner.