Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Kommende udgivelser

juni 2019

Fini Henriques
CD/8.226150 – Klaverstykker
Christina Bjørkøe
Det er overvejende inden for de mindre former, Fini Henriques har gjort sig gældende. I en vis forstand er han de smukke og velformede melodiers komponist, med hans bedste værker holdt oppe af en ægthed og et genialt anstrøg som hos få i hans samtid. Christina Bjørkøe udfolder det her i klaversamlingen for børn, Billedbogen, et af Henriques’ absolutte pletskud, og i samlingerne Erotik og Melodiske profiler, hvor det er som om, han foretager en vandring ud i voksenlivet.
Fini Henriques
CD/8.226151 – Værker for violin og klaver
Johannes Søe Hansen, Christina Bjørkøe
I de sidste to årtier af det 19. århundrede begyndte generationen af danske komponister født i 1860’erne at gøre sig gældende. Heriblandt Fini Henriques, der også fik en veritabel solistkarriere som violinvirtuos og blev en af sin samtids mest kendte danskere med appel til så godt som alle, høj som lav. Johannes Søe Hansen og Christina Bjørkøe udforsker her hans kortere stykker for violin og klaver, både som enkeltstykker og i samlingerne Kleine bunte Reihe og Novelletter. Små stykker med skarp karakterisering – værker med charme, hjertevarme og alvor.

juli 2019

Per Nørgård
CD/8.226136 – Hvirvelverden
Ensemble MidtVest
Per Nørgård (f. 1932) er en af sin generations mest spillede komponister. Han har skabt flere end 400 værker i alle genrer og inspireret utallige kolleger i Danmark og udlandet. Albummet her præsenterer hele Nørgårds musik til Gabriel Axels prisbelønnede Babettes Gæstebud efter Karen Blixens novelle – og ikke kun den smule, man hører i filmen. Man kan også stifte bekendtskab med den hypnotiserende Spell, med krusningerne og boblerne i Hvirvelverden og med Trio Breve, der ifølge komponisten selv skal ses som kortfattede, udtryksmættede strofer, drømmebilleder som veksler mellem lyse og mørke, hurtige og langsomme, – men har indadvendte melodiøse træk til fælles.

august 2019

Artwork in progress
Søren Nils Eichberg
CD/8.226556 – Scherben
Emil Gryesten
Artwork in progress
Niels Viggo Bentzon
CD/8.226077 – Det tempererede klaver
Per Salo
randomness