Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Kommende udgivelser

februar 2019

Pelle Gudmundsen-Holmgreen
CD/8.226217 – Samlede strygekvartetter vol. 1
Nordic String Quartet
Pelle Gudmundsen-Holmgreen (1932–2016) skrev strygekvartetter hele sit liv. I alt 14: de tre første i 1959 – de sidste i 2013. Nordic String Quartet præsenterer her de seks første strygekvartetter som første del af deres samlede indspilning af Gudmundsen-Holmgreens strygekvartetter: Barnlig forundring møder kyniske kommentarer, klichéer møder originalitet, ekstase forenes med askese – den slags sammenstød er Pelle Gudmundsen-Holmgreens musik fuld af. Aldrig mosbegroet, ofte underholdende, altid egenrådig.
Niels W. Gade
CD/8.226035 – Erlkönigs Tochter & Fünf Gesänge
Sophie Junker, Ivonne Fuchs, Johannes Weisser, DR VokalEnsemblet, Concerto Copenhagen, Lars Ulrik Mortensen
Erlkönigs Tochter (Elverskud) er en dramatisk kantate fra 1854 baseret på danske folkeviser. Værket blev en af Niels W. Gades største succeser og opført i hele Europa flere hundrede gange, ofte dirigeret af Gade selv. Gade var særligt beundret i Tyskland, og på denne udgivelse opføres Elverskud ikke alene for første gang på originalinstrumenter og efter Gades sidste revision af partituret, men også med den tyske sangtekst, som gav værket sin internationale berømmelse. Her sat sammen med Gades gennembrud som a cappella komponist, Fünf Gesänge fra 1846, med tysk tekst og tyske forbilleder.  

april 2019

Siobhan Lamb
CD/8.224729 – De røde sko
Suoni Ensemble
Rød er en farve med mange betydninger. Det er blodets farve, farens farve og farven for fristelse, passion og kærlighed. H.C. Andersen tog symbolikken til nye grusomme højder i De røde sko – et gammel folkeeventyr, der her får en moderne musikalsk fortolkning af Siobhan Lamb og Suoni Ensemble.
Artwork in progress
CD/8.224731 – Børnenes sangskat
DR Børnekoret, Susanne Wendt