Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

En sonisk rejse ind i den menneskelige krops forskellige celler

DUEN © Nikolaj Lund

En sonisk rejse ind i den menneskelige krops forskellige celler

Fedt, protein og bindevæv danner udgangspunktet for den danske komponist Signe Lykkes nye værk Body Textures, som udkommer som digital EP i dag. Den japanske videokunstner Yoshi Sodeoka har sat billeder til værket.

Ny udgivelse
19. september 2018

Komponisten Signe Lykke er i øjeblikket aktuel med musikken til den anmelderroste danseforestilling Panic Day og debuterer i november fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium.

I dag udkommer hendes textuelle komposition Body Textures som en audio-visuel EP med videokunst af den anerkendte japanske kunstner Yoshi Sodeoka, hvis værker udstilles verden over, bl.a. på Centre Pompidou, Tate Britain, MoMA.

Det forunderlige stykke kød!

Det 17 minutter lange teksturværk Body Textures er en sonisk rejse ind i den menneskelige krops forskellige celler. Billeder af tværsnit af celletyper som fedt, protein og bindevæv danner grundlaget for orkesterværket, og har fungeret som inspirationskilde til de forskellige teksturflader og satser.

Signe Lykke har altid været dybt optaget af kroppen – dette forunderlige stykke kød med et vanvittigt avanceret organisk maskineri, som vi på én og samme tid ved både så utrolig meget og så uendelig lidt om. Body Textures er en hyldest til alt det vi ikke kan forstå, men som dagligt fascinerer os, og udgør grundstenene i vores eksistens.

Roskilde-aktuelle unge strygere

Det er DUEN - Det Danske Ungdomsensemble, som bl.a. spillede på årets Roskilde Festival, som under ledelse af dirigent Morten Ryelund har indspillet værket.

DUENs strygere er håndplukket blandt de dygtigste i Danmark og er kendetegnet ved en smittende spilleglæde og et tårnhøjt teknisk niveau.

  • Signe Lykke

    Body Textures

randomness