Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Carl Nielsen Konkurrencen starter i dag

Carl Nielsen

Carl Nielsen Konkurrencen starter i dag

21.- 31. marts står i Carl Nielsen Konkurrencens navn. For første gang bliver de tre konkurrencekategorier, violin, klarinet og fløjte afholdt samtidig. Dacapo tilbyder 25 % rabat på New York Filharmonikernes indspilning af netop disse tre koncerter.

Live
21. marts 2019

Den internationale konkurrence for unge instrumentalister under 30 år, Carl Nielsen Konkurrencen, hører til blandt verdens mest betydningsfulde konkurrencer inden for sit felt. I årets udgave af Carl Nielsen Konkurrencen er det første gang, at de tre konkurrencekategorier, violin, klarinet og fløjte, med 24 deltagere i hver, bliver afholdt samtidig.

Carl Nielsen skrev tre kon­cert­er for henholdsvis violin, fløjte og klarinet, og finalisternes sidste udfordring består i at levere en Nielsen-koncert på højeste niveau. Alle tre koncerter fremføres til finale­koncerterne, hvor Odense Symfoniorkester spiller til violinfinalen – og Copenhagen Phil til både klarinet- og fløjtefinalen.

Nikolaj Znaider – juryformand og tidligere vinder

Den danske violinist og præsident for Carl Nielsen International Competition, Nikolaj Znaider, har siden 2016 teg­net kon­kur­ren­cens kunstneriske sigte og ambition. Znaider vandt selv violin­konkurrencen i 1992 kun 16 år gammel som den yngste og før­ste dan­sker nogensinde. I dag sidder han i front som juryformand side om side med kollegerne klarinettist Martin Fröst og fløjtenist Emmanuel Pahud. 

Netop Nikolaj Znaider indspillede i 2012 Nielsens violinkoncert sammen med New York Philharmonic og orkestrets chefdirigent Alan Gilbert. Koncerten udkom i 2015 på en udgivelse, som også rummer Nielsens fløjtekoncert og klarinetkoncert. I anledning af Carl Nielsen Konkurrencen kan albummet lige nu købes med 25 % rabat. Tilbuddet gælder til og med 31. marts 2019.

Få CD med Carl Nielsens sange på engelsk – gratis

Lige nu har du mulighed for at få et gratis eksemplar af CD'en The Unknown Carl Nielsen, ved at indløse kampagnekoden: Nielsen, når du køber en CD, LP eller DVD i vores webshop.

På CD'en præsenterer Ars Nova Copenhagen, Dénise Beck, Johan Reuter og dirigent Michael Bojesen, et udvalg af Carl Nielsens berømte og nationalt elskede værker, som Den danske sang er en ung blond pige, Jens Vejmand og Solen er så rød, mor, sunget på engelsk. Tilbuddet gælder så længe lager haves.

The Nielsen Project: New York Filharmonikerne har indspillet Carl Nielsens koncerter og symfonier, som fås både som enkelt-udgivelser og som bokssæt.
 • Carl Nielsen

  Koncerter

 • Carl Nielsen

  Symfonier 1 og 4

 • Carl Nielsen

  Symfonier 2 og 3

 • Carl Nielsen

  Symfonier 5 og 6

 • Carl Nielsen

  Symfonier og koncerter

randomness