Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Bent Sørensens Papillons-trilogi fuldendes med ny udgivelse

Katrine Gislinge

Bent Sørensens Papillons-trilogi fuldendes med ny udgivelse

Katrine Gislinge er solist i Bent Sørensens klaver-trilogi, som fuldendes med ny CD-udgivelse, hvor hun akkompagneres af Esbjerg Ensemble og Stenhammar Kvartetten. I næste uge opfører Esbjerg Ensemble og Katrine Gislinge den ene del af trilogien ved to releasekoncerter. 

Ny udgivelse
15. marts 2018

Med den nye CD Rosenbad · Pantomime er udgivelsen af den danske komponist Bent Sørensens Papillons-trilogi komplet. CD'en er indspillet af to nordiske sværvægtere på kammermusikscenen; Esbjerg Ensemble og den svenske Stenhammer Kvartet samt som solist; pianisten Katrine Gislinge.

»Den samme fuldstændig forskellige historie«

Papillons er skrevet i 2013-14 og består af tre værker: Mignon, Pantomime og Rosenbad, med syv satser i hver. Klaverstemmen i hvert værk er præcis den samme, men akkompagnementet og rækkefølgen er forskellige: Mignon er for klaver og strygere; Pantomime for klaver og et ensemble af strygere, blæsere og slagtøj og Rosenbad for klaverkvintet. Sørensen har sammenlignet den kompositoriske proces med at »fortælle den samme fuldstændig forskellige historie.«

Foruden Rosenbad og Pantomime indeholder pladen også det nye værk Fantasia Appassionata for solo-klaver, som, ligesom de øvrige værker, er tilegnet Sørensens hustru, pianisten Katrine Gislinge.

Trilogiens første del, Mignon, udkom i 2016 i en indspilning med Katrine Gislinge, Lapland Kammerorkester og John Storgårds og vandt prisen som 'Årets Album' ved P2 Prisen 2018, ligesom den har fået topkarakter i bl.a. BBC Music Magazine.

Releasekoncerter i Hamborg og Esbjerg

Udgivelsen af den nye CD fejres med to releasekoncerter med Esbjerg Ensemble og Katrine Gislinge i hhv. Hamborg den 20. marts og Esbjerg den 21. marts. Her kan det indspillede værk Pantomime høres live, ligesom Bent Sørensens helt nye værk, Falling Darkness, som er skrevet til Esbjerg Ensemble og til minde om ensemblets tidligere oboist Frederik Gislinge (1938-2017), bliver uropført.

Koncerterne er samtidig en fejring af Bent Sørensens 60 års fødselsdag i år, Esbjerg Ensembles 50 års jubilæum samt de lykkelige omstændigheder, som har ført Bent Sørensen og Katrine Gislinge sammen både musikalsk og menneskeligt.

Koncerten i Esbjerg optages af DR og sendes på P2 den 4. april kl. 19.20. Inden koncerten vil der være en reception, hvor Bent Sørensen fortæller om aftenens program.

Albummet ‘Rosenbad · Pantomime’ fuldender Bent Sørensens trilogi ‘Papillons’, som også indeholder ‘Mignon’
  • Bent Sørensen

    Rosenbad · Pantomime

  • Bent Sørensen

    Mignon

  • Bent Sørensen

    Sneklokker

Modtager “musikkens nobelpris” i april

Bent Sørensen modtager i år den prestigefyldte, amerikanske Grawemeyer Award for trippelkoncerten L’isola della città (Øen i byen). Prisen sammenlignes ofte med den svenske Nobelpris, fordi Grawemeyer-prisen belønner kreativitet og idéer, som kan ændre verden. Sørensen modtager officielt Grawemeyer-prisen den 12. april ved en offentlig forelæsning på University of Louisville.