Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Peter Bruun

composer
1968
Marianne Grøndahl

Peter Bruun spillede og komponerede i gymnasietiden pop/rock musik. I årene 1989-1991 studerede han teori og komposition privat hos Niels Marthinsen og læste i samme periode filosofi på Aarhus Universitet. I 1991 blev Peter Bruun optaget på Det jyske Musikkonservatorium med fagene komposition og musikteori, og han tog eksamen som musikpædagog og komponist i 1997.

Peter Bruun er som komponist elev af blandt andre Per Nørgård og Karl Aage Rasmussen. Hans musik er præget af en søgen i mange forskellige retninger, men den er altid baseret på klang og tonalitet og har en udtryksfuld, sanselig karakter. Det nostalgiske og banale står side om side med det originale og poetiske, og han tilstræber en syntese imellem forskelligartede udtryk. Vokalmusik i forskellige former udgør en stor del af hans produktion.

Peter Bruun har givet udtryk for sine kunstneriske overvejelser og sine tanker om musikkulturelle problemstillinger i artikler i bl.a. Dansk Musiktidsskrift, og han er aktiv i organisatorisk og musikpolitisk arbejde.

I 2008 modtog Peter Bruun Nordisk Råds Musikpris for musikken til succesoperaen MIKI Alone skrevet til Figura Ensemble. Tidligere har Peter Bruun modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat (1996) og Wilhelm Hansens Komponistpris (2000).

  • Peter Bruun

    Breve til havet

randomness