Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Thomas Koppel

composer
1944
2006

Som teenager skrev Thomas Koppel en symfoni og adskillige strygekvartetter, og som 19-årig fik han sin opera Historien om en moder opført på Det Kongelige. Teater. Ved siden heraf havde han etbaleret sig som klavervirtuos. Thomas Koppel fik undervisning som pianist og komponist af sin far Herman D. Koppel (1908-1998), der ligeledes var pianist og komponist.

En karriere som klassisk vidunderbarn tog en ny retning i 1967, da Thomas Koppel dannede rockgruppen Savage Rose, bl.a. sammen med sin bror, Anders (f. 1947). I årene forinden var Thomas Koppel blevet betragtet som Danmarks mest lovende unge klassiske komponist og musiker i årtier.

Efter bruddet med den klassiske musik helligede Thomas Koppel sig helt arbejdet med Savage Rose, som gennem årene havde en skiftende medlemskreds og varierende succes, men kernen i gruppen forblev Thomas Koppel og hans kone sangeren Annisette og det socialistiske ståsted. I 1990’erne fik gruppen et stærkt come-back samtidig med, at Thomas Koppel vendte tilbage til den klassiske musik. Han komponerede bl.a. 2 symfonier, en fløjtekoncert til Michala Petri, balletter og teatermusik.

randomness