Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Jakob Bloch Jespersen

bass
www.jakobbloch.com

Jakob Bloch Jespersen debuterede i 2006 som Angelotti i Puccinis Tosca og på Det Kgl. Teater, hvor han siden også har medvirket i bl.a. DVD-produktionen af Carl Nielsens "Maskarade". Desuden har Jakob Bloch Jespersen sunget en række roller på Den Jyske Opera, Den Ny Opera i Esbjerg og Opera Hedeland og foruden medvirket i en række moderne operaproduktioner med Holland House og Figura Ensemblet.

Jakob Bloch Jespersen er en efterspurgt koncertsanger over hele Europa med et repertoire strækkende sig fra det 17. til det 21. århundrede. Især har han beskæftiget sig med den tyske barokmusik og i særdeleshed J.S. Bach i samarbejde med ensembler som Concerto Copenhagen, Lautten Compagney, Arte Die Suonatori, Wroclaw Baroque Orchestra, Trinity Baroque, Barokksolistene, Leipziger Kammerorkester.

I det moderne repertoire har han medvirket i uropførelser med bl.a. Athelas Sinfonietta, London Sinfonietta, Kammerensemble Neue Musik Berlin og Theatre of Voices.

Jakob Bloch Jespersen medvirker på en række CD-udgiverlser fra pladeselskaber som Deutsche Grammophon, Harmonia Mundi, Dacapo og Glossa med repertoire strækkende sig fra Schütz, Buxtehude og Bach til Weill, Berio og Lang.

I øvrigt er Jakob Bloch Jespersen en ivrig lied-sanger og opfører jævnligt flere af liedrepertoirets hovedværker, så som Schumanns Liederkreis Op. 39 og Schuberts Winterreise.