Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Duo Åstrand/Salo

Dmitri Golovanov

Duo Åstrand/Salo består af Christina Åstrand (violin) og Per Salo (klaver), som gennem mange års samspil har opbygget et omfattende repertoire fra Bach til den helt nye musik. Dansk musik har en stor plads i duoens repertoire. Et af de to musikeres fælles mål er at udbrede kendskabet til dansk musik både i og uden for Danmark, hvilket deres CD produktion også bærer præg af. Og deres koncertprogrammer indeholder næsten altid danske værker. I 2007 modtog duoens CD med Carl Nielsens violinsonater to priser ved Danish Music Award, og i 2009 udgav de en anmelderrost CD med de tre violinsonater af den danske romantiker Niels W. Gade. I 2012 udgav duoen violinsonater af Ravel, Bloch og Janacek på både CD og DVD for Orchid Classics, optaget i DR Koncerthusets smukke koncertsal i København.

Christina Åstrand og Per Salo er begge ansat i DR Symfoniorkestret som henholdsvis koncertmester og pianist/organist. Åstrand er en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien i dag. Hun gæster jævnligt de førende symfoniorkestre i Skandinavien som solist. Mange danske komponister har skrevet og tilegnet hende værker og hun er én af de få violinister i verden som har Györgi Ligetis violinkoncert på repertoiret. 2014 har Christina Åstrand sin amerikanske debut med N. W. Gades violinkoncert hos Chicago Philharmonic Orchestra. Christina Åstrand spiller på en Stradivarius fra 1705.

Per Salo studerede klaver og orgel i Danmark, Italien og USA. Han er en aktiv solist og kammermusiker og har turneret med et omfattende repertoire i bl.a. Skandinavien, Europa, Korea og USA. Mange danske komponister har skrevet musik til ham, bl.a. Per Nørgård som skrev og dedikerede sin klaverkoncert Concerto in due Tempi til ham.

Som solister har Åstrand og Salo hver indspillet violin- og klaverkoncerterne af Per Nørgård på CD for Chandos samt Emil Hartmanns violin- og klaverkoncerter for Dacapo. Åstrand er ligeledes solist på en Dacapo-cd i tre danske romantiske violinkoncerter af Niels W. Gade, P.E. Lange-Müller og Rued Langgaard, ligesom Salo medvirkede som klaversolist på DR SymfoniOrkestrets CD-indspilning af Rued Langgaards 3. symfoni med Thomas Dausgaard.

  • Friedrich Kuhlau

    Violinsonater vol. 1

randomness