Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

DR VokalEnsemblet

ensemble
© Per Morten Abrahamsen

DR VokalEnsemblets 18 professionelle fuldtidssangere har siden debuten i 2007 taget livtag med alt fra tidlig musik og barok til romantiske værker og krævende ny musik. Værker, der kræver stærke individuelle præstationer, står højt på listen hos DR VokalEnsemblet. De 18 sangere er erfarne solister, som bringer udtryk og liv ind i musikken. Det handler om personligt engagement og knivskarp præcision, hvad enten det er moderne værker som Messiaens Cinq Rechants for 12 solostemmer eller Orlando de Lassus’ polyfone mesterværker fra 1500-tallet.

DR VokalEnsemblet har et tæt forhold til den danske og nordiske musik, fx Per Nørgård, ligesom den svenske komponist Sven-David Sandström har skrevet musik specielt til DR VokalEnsemblet. DR VokalEnsemblet er et fleksibelt kor, der optræder med fuldt mandskab eller i mindre grupperinger. Koret kan udvides med de 56 sangere fra DR KoncertKoret, og VokalEnsemblet går også gerne i samarbejde med andre kor.

DR VokalEnsemblet har sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Malmø SymfoniOrkester, Bergen Filharmonikerne og NDR i Hamburg, foruden koncerter med DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret. I 2011 tiltrådte svenskeren Olof Boman som DR VokalEnsemblets chefdirigent. Ensemblet samarbejder også med flere gæstedirigenter som bl.a. Fredrik Malmberg, Peter Dijkstra, Paul Van Nevel og Marcus Creed.