Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Musikken er et monster (DVD)

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Musikken er et monster (DVD)

Kronos Kvartetten, Paul Hillier, Ars Nova Copenhagen, Jytte Rex

I denne portrætfilm af Jytte Rex beskriver komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen både muntert og alvorligt musikken som et altædende monster, en dæmon, der styrer ham". Filmen griber tilbage til Gudmundsen-Holmgreens første inspirationskilde, den irsk-franske dramatiker Samuel Beckett, hvis sprogunivers han har omsat til musik. Filmen kulminerer med en H. C. Andersen-suite, Moving Still, som han har skrevet til den verdensberømte strygergruppe Kronos Kvartetten. Her udsætter Gudmundsen-Holmgreen bl.a. I Danmark er jeg født for en arabisk bearbejdelse som en hyldest til vores nye medborgere. Om Pelle Gudmundsen-Holmgreen fortæller filmskaberen Jytte Rex: "Han har en formidabel evne til at sætte ord på sin besættelse af en ordløs kunstart. Der er både en enkel kropslighed og en vild tøjlesløshed i hans musik." Denne film om musikkens væsen er tredje del af en kunsttrilogi, der desuden omfatter sprogfilmen Inger Christensen – Cikaderne findes og billedfilmen Palle Nielsen – Mig skal intet fattes."

"Et must for elskere af ikke blot Pelle Gudmundsen-Holmgreen, men også af dansk musik og det danske land i almindelighed."
Søren Schauser, Berlingske Tidende
"Ord, musik og billeder hænger inspirerende godt sammen.", "En film så musikalsk, at man bliver høj i hjernehatten af den. På 12-tone-måden."
Dorte Hygum Sørensen, Politiken
Release date: 
maj 2007
Cat. No.: 
2.110406
FormatID: 
DVD (PAL)
CoverFormat: 
DVD/Blu-ray standard
Barcode: 
747313540655
Track count: 
0

Credits

Instruktion: Jytte Rex
Produktionsleder: Christian Braad Thomsen
Kamera: Steen Møller Rasmussen, Jytte Rex, Jane Vorre
Klip: Grete Møldrup
Lyd: Niels Arild

Produktion: Kollektiv Film ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Dola Bonfils samt Velux Fonden, Sonning Fonden, Augustinus Fonden, Undervisningsministeriet, Grosserer L. F. Foghts Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.