Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Udgivelsen af Emil Hartmanns kammermusik fejres med gratis koncert

© Elisabeth Zeuthen Schneider

Udgivelsen af Emil Hartmanns kammermusik fejres med gratis koncert

Violinisten Elisabeth Zeuthen Schneider har i en årrække arbejdet med at redigere, opføre og indspille den danske komponist Emil Hartmanns kammermusik. Nu udkommer endelig indspilningen af værkerne på et album, der dermed bringer den lidt oversete komponist frem fra sin skyggetilværelse. 

Live
11. november 2019

Som søn af en af de helt store skikkelser i dansk musikliv, komponisten og organisten J.P.E. Hartmann, havde Emil Hartmann (1836-1898) en tung familiearv at løfte. I Danmark havde han svært ved at befri sig fra sin fars skygge, men i Tyskland var tingene lettere og Hartmann fik her opført en række værker fra sin ganske omfattende produktion. 

Kammermusikken er fyldigt repræsenteret i Emil Hartmanns produktion, som også omfatter bl.a. tre operaer, balletmusik og orkesterværker. Musikken er præget af en rastløs og ungdommelig energi, og vidner samtidig – som det meste af musikken fra den tid – om inspirationen fra Felix Mendelssohn og Robert Schumann.

Verdenspremiere-indspilninger

Mange af Emil Hartmanns værker har i en lang årrække foreligget utrykt og ikke tidligere indspillet. Den danske violinist Elisabeth Zeuthen Schneider har derfor taget initiativ til projektet om at redigere, opføre og indspille Hartmanns kammerværker for første gang. 

På den nye udgivelse dykker Elisabeth Zeuthen Schneider og venner ned i Hartmanns kammermusikalske hovedværker, og giver os de bedste eksempler på hans romantiske flair, når de får hans melodilinjer til at synge smukt og virtuose passager til at danse, samtidig med at de finder øjeblikke fulde af intimitet og snilde. 

Gratis releasekoncert 

Den 19. november kl. 16.30 fejres udgivelsen med en releasekoncert og efterfølgende reception. Til koncerten kan man opleve Elisabeth Zeuthen Schneider i selskab med kollegerne Nicolas Dupont, Tony Nys, Justus Grimm og Daniel Blumenthal opføre et udvalg af Emil Hartmanns kammerværker. Koncerten finder sted på Studiescenen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Efter koncerten inviterer Dacapo på et glas vin.

Der er fri entré til koncerten, og den nye CD kan købes til særpris på dagen.

Se Facebook-event her. 

Dacapo har tidligere udgivet koncerter og orkesterværker af Emil Hartmann, mens kammerværkerne ikke før har været indspillet.
  • Emil Hartmann

    Kammermusik

  • Emil Hartmann

    Orkesterværker

  • Emil Hartmann

    Koncerter