Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Siobhan Lamb giver H.C. Andersens De Røde Sko en ny lyd

Komponist og fløjtenist Siobhan Lamb © Kelley Hudson

Siobhan Lamb giver H.C. Andersens De Røde Sko en ny lyd

Suoni Ensemble, som tæller bl.a. percussionist Marilyn Mazur og trompetist Gerard Presencer, har indspillet Siobhan Lambs musikalske fortolkning af H.C. Andersens grusomme eventyr De røde sko, som udkommer den 5. april.

Live
25. marts 2019

Rød er en farve med mange betydninger. Det er blodets farve, farens farve og farven for fristelse, passion og kærlighed. H.C. Andersen tog symbolikken til nye grusomme højder i De røde sko – et gammelt folkeeventyr, der får en moderne musikalsk fortolkning af komponist Siobhan Lamb og Suoni Ensemble på nyt album.

Idéen om de valg, vi foretager

H.C. Andersens eventyr De røde sko fra 1845 er fortællingen om den lille, forældreløse pige Karen, som straffes for sin forfængelighed i begæret efter de røde sko, som hun er dristig nok til at bære i kirken. I Siobhan Lambs fortolkning er Karen erstattet med drengen Carl, og her lægges vægt på eventyrets billede af det at være anderledes og at blive straffet for at vælge at være anderledes. Siobhan Lamb fortæller:

»H.C. Andersens De røde sko minder ved første øjekast om en formanende fortælling om forfængelighed, og måske er den det. Men efter min mening undersøger historien også idéen om de valg, vi foretager, både i hverdagen og under særlige omstændigheder.«

Releasekoncert i Christians Kirke

Siobhan Lambs værk er indspillet af Suoni Ensemble, som foruden komponisten, der oprindeligt er uddannet fløjtenist, tæller bl.a. Marilyn Mazur på percussion og DR Big Bandets Gerard Presencer på trompet. Indspilningen rummer også lyden af stepdanseren Sindre Postholm, som ved opførelsen af DR Musikariet, fortolkede historien i dans.

Udgivelsen fejres med en koncert med Suoni Ensemble, Suoni Chorus og Copenhagen International Children’s Choir, hvor uddrag af musikken fra det nye album kan høres sammen med andre værker fra hele verden. Koncerten finder sted i Christians Kirke den 6. april kl. 19.00.
Billetter kan købes via Ticketmaster eller i døren. Voksne: 100 kr. / Børn u. 12 år: Fri entré

Ved koncerten kan den nye CD købes til særpris.

  • Siobhan Lamb

    De røde sko