Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Single og videopremiere fra Ying-Hsueh Chen

Still from Dark Radiance

Single og videopremiere fra Ying-Hsueh Chen

Percussionist, performer og komponist Ying-Hsueh Chen udgiver singlen Dark Radiance fra hendes kommende album. En celluloidfilm til Dark Radiance er blevet udtaget til visning på CPH:DOX og kan ses flere gange under festivalen i marts 2023.

Ny udgivelse
10. marts 2023

Du kan nu lytte til en single fra percussionist, performer og komponist Ying-Hsueh Chen, nemlig værket Dark Radiance. I værket anvender Ying-Hsueh Chen skind, træ og metal for at skabe en dyb og koncentrationsvækkende oplevelse. Hun gnubber, drejer, kradser og slår på sine instrumenter, og via de ukonventionelle, dyriske angreb på sine bækkener og trommer opstår en uhyggelig verden af overtoner, der blander sig med aparte lyde og udefinerede rytmer. Lyt til singlen via linket her.

Singlen er en forsmag på et kommende album af samme navn, som udkommer til november 2023.

Sammen med kunsntner Rikke Benborg har Ying-Hsueh Chen skabt en celluloidfilm til Dark Radiance, som er blevet udvalgt til visning på filmfestivalen CPH:DOX. Filmen er skudt på analog 16 mm-film. Holdt i sort og hvid og med konstant skift i perspektiver udvikler Dark Radiance sig til en dyb meditation over optiske og soniske fænomener og dokumentation over et musikalsk eksperiment. 

Filmen har premiere den 17. marts kl. 21.45 i Cinemateket, hvor man også kan møde instruktøren, og vises desuden i Kunsthal Charlottenborg den 19. marts kl. 21.30 og på Statens Museum for Kunst den 24. marts kl. 19.00. Læs mere og find billetter via linket her (scroll lidt ned).