Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Se musikvideo fra nyt album med Anders Koppel og Henrik Dam Thomsen

Se musikvideo fra nyt album med Anders Koppel og Henrik Dam Thomsen

Tidligere denne måned udkom albummet Still Life, som produkt af duosamarbejdet mellem komponist og hammond-organist Anders Koppel og cellist Henrik Dam Thomsen. Et af albummets stykker fik pludselig ny, aktuel mening under coronakrisen, hvilket fik Henrik Dam Thomsen til at gribe kameraet. 

Navne
30. september 2020

Da coronakrisen ramte Danmark i marts 2020, var Anders Koppel (f. 1947) og Henrik Dam Thomsen (f. 1973) netop ved at lægge sidste hånd på albummet Still Life. Efter et årelangt musikalsk venskab, var tiden kommet til et rendyrket duosamarbejde, og resultatet blev 15 stykker musik, hvor Anders Koppels ikoniske hammondorgel fra 1970 møder Henrik Dam Thomsens cello fra 1680.

Et af albummets stykker, Deserted Streets, blev pludselig utilsigtet aktuelt, da landets gader lå øde hen under nedlukningen. Henrik Dam Thomsen greb kameraet og skabte en musikvideo, som kan ses nederst på siden. 

Releasekoncert i Solbjerg Kirke

Musikken på Still Life bevæger sig mellem et væld af genrer med træk fra Balkanmusik, tango, jazz og barokmusik, og tager udgangspunkt i kompositioner af Koppel. Arrangementerne har duoen udviklet sammen, og undervejs er der gjort god plads til improvisation. Grænsen mellem improvisation og komposition er flydende, og de to instrumenter indtager skiftevis forskellige roller i musikken.

Lyt til albummet her. 

Udgivelsen fejres med en koncert i Solbjerg Kirke på Frederiksberg søndag den 4. oktober kl. 15.00, hvor Anders Koppel og Henrik Dam Thomsen spiller værker fra den nye udgivelse.

Der er gratis adgang til koncerten. Bemærk, at pga. den nuværende coronasituation, er der et meget begrænset antal pladser i kirken. Pladserne fyldes efter 'først-til-mølle-princippet', og det er ikke muligt at reservere plads på forhånd.

Efter koncerten kan den nye CD købes til særpris.

Se Facebook-event her.

  • Anders Koppel, Henrik Dam Thomsen

    Still Life

Her kan du se musikvideoen til stykket Deserted Streets, som Henrik Dam Thomsen skabte under nedlukningen af det danske samfund i foråret 2020.

randomness