Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

'Schnee' stryger ind på den klassiske topliste i Storbritannien

Hans Abrahamsen © Lars Skaaning

'Schnee' stryger ind på den klassiske topliste i Storbritannien

Den nye indspilning af Hans Abrahamsens Schnee får flotte anmeldelser i The Times og The Guardian, samt en placering på toplisten Specialist Classical Chart.

Navne
28. februar 2022

I februar udkom den nye indspilning af Hans Abrahamsens moderne klassiker Schnee, indspillet af Laplands Kammerorkester og dirigent John Storgårds. 

Fire stjerner fra The Guardian og The Times

Udgivelsen er ikke gået ubemærket hen og især i Storbritannien har Schnee modtaget flotte anmeldelser i nogle af de største britiske aviser. 

The Guardians anmelder Andrew Clements udvalgte albummet som 'Classical Album of the Week' med fire stjerner og ordene: "En fortryllende performance indfanger al den stringente og fjerlette skrøbelighed i Abrahamsens krystalliske lydverden". 

Avisen The Times belønner også Schnee med fire stjerner og skriver bl.a.: "Performerne er meget passende det fremragende Lapland Kammerorkester, dirigeret af finske John Storgårds. Det siger sig selv at de kender sne ud og ind. [...] det timelange værk skaber et meditativt vinterunivers for lytterens egne tanker og følelser."

Schnee på Specialist Classical Chart

I uge 8 er Schnee desuden strøget ind på den britiske album-hitliste Specialist Classical Chart. Hver uge offentliggøres listen med de bedst sælgende udgivelser inden for det klassiske repertoire, baseret på både fysisk og digitalt salg samt streaming. Schnee er kommet direkte ind på en 18. plads på listen.

Lyt til Schnee her.

  • Hans Abrahamsen

    Schnee

randomness