Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Præ-release af ny Per Nørgård-CD på Nørre Vosborg Kammermusikfestival

Ensemble MidtVest © Caroline Bittencourt

Præ-release af ny Per Nørgård-CD på Nørre Vosborg Kammermusikfestival

Den 5. juli udkommer Ensemble MidtVests nye album med kammerværker af Per Nørgård. På lørdag den 29. juni spiller ensemblet en portrætkoncert af Nørgård, og ved samme lejlighed er der mulighed for at blive de første, der får fingre i den nye CD.

Live
24. juni 2019

Per Nørgård (f. 1932) er en af sin generations mest spillede komponister. Han har skabt flere end 400 værker i alle genrer og inspireret utallige kolleger i Danmark og udlandet. Ensemble MidtVest har indspillet fire vigtige kammerværker af Nørgård til et album som udkommer den 5. juli, men allerede på lørdag er der præ-releasekoncert på Nørre Vosborg kammermusikfestival.

Filmmusik og drømmebilleder

Det nye album præsenterer hele Nørgårds musik til Gabriel Axels prisbelønnede Babettes Gæstebud efter Karen Blixens novelle – og ikke kun den smule, man hører i filmen. Man kan også stifte bekendtskab med den hypnotiserende Spell, med krusningerne og boblerne i Hvirvelverden og med Trio Breve, der ifølge komponisten selv skal ses som kortfattede, udtryksmættede strofer, drømmebilleder som veksler mellem lyse og mørke, hurtige og langsomme, – men har indadvendte melodiøse træk til fælles.

Portrætkoncert på Nørre Vosborg

Lørdag den 29. juni kl. 22.00 spiller Ensemble MidtVest en portrætkoncert af Per Nørgård som en del af den årlige Nørre Vosborg Kammermmusikfestival. Koncerten får samtidig status af at være en præ-release for det nye album. CD'en kan nemlig købes ved koncerten, selvom den først officielt udkommer den 5. juli. Der er fri entré til koncerten, som finder sted på Nørre Vosborg i Vemb.

I sidste halvdel af september tager Ensemble MidtVest på en mini-turné, hvor de også præsenterer Nørgårds kammermusik og holder en decideret releasekoncert på HEART i Herning den 26. september.

Ensemble MidtVest har indspillet kammermusik af en række danske komponister.
 • Per Nørgård

  Hvirvelverden

 • Hans Abrahamsen

  10 præludier · Seks stykker · Transskriptioner af Satie & Nielsen

 • Peter Bruun

  The Green Groves

 • Hans Abrahamsen

  Værker for blæserkvintet

 • Jørgen Jersild

  Kammermusik

 • Vagn Holmboe

  Kammermusik (I)

 • Vagn Holmboe

  Kammermusik (II)

randomness