Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Podcast om Else Marie Pade nomineret til Podcastprisen 2020

© The Lake Radio

Podcast om Else Marie Pade nomineret til Podcastprisen 2020

Podcastminiserien Kender du Else Marie Pade? genfortæller historien om den danske komponist gennem interviews, arkivmateriale og musik. 

Navne
23. november 2020

I samarbejde med Edition·S og Dacapo, har The Lake Radio lavet en ny podcastminiserie, som genfortæller historien om den danske komponist Else Marie Pade. Kender du Else Marie Pade? er nu nomineret til Podcastprisen 2020 i kategorien Årets nørderi, som gives til en podcast der formår at udfolde et særligt emne på indlevende vis, så det ikke kun er kernemålgruppen, der har lyst til at lytte med. 

Podcastserien gør op med mediemyterne, præsenterer nyt materiale og forsøger at komme ind på livet af Else Marie Pade – som en bred kunstner, som menneske, som enlig mor og kvinde i 1950’ernes Danmark.

Fortællingen udfoldes gennem interviews, arkivmateriale og musik i de i alt otte afsnit, som har hver deres tematik. Nogle afsnit dykker ned i enkelte værker, mens andre tager lytteren en tur med i arkivet og fortæller om arbejdet med genopdagelsen af hidtil ukendte værker samt digitalisering og overlevering af komponistens virke til fremtidige generationer. 

Vinderne af Podcastprisen 2020 kåres den 29. november.

Lyt til 'Kender du Else Marie Pade?' her.

Dacapo har udgivet et udvalg af Else Marie Pades værker, og flere er på vej i de kommende år.
 • Else Marie Pade

  Aquarellen über das Meer; Illustrationer

 • Else Marie Pade

  Face It

 • Else Marie Pade

  Et glasperlespil

 • Else Marie Pade

  EMP RMX 333 – a tribute to Else Marie Pade (1924–2016)

 • Henrik Marstal, Else Marie Pade

  Danske Komponister – Else Marie Pade

randomness