Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Pianist Erik Kaltoft fylder 80 år og fejres med festkoncerter

Pianist Erik Kaltoft fylder 80 år og fejres med festkoncerter

Erik Kaltoft er en af Danmarks betydeligste pianister, med en særlig forkærlighed for den nye danske musik. Den 7. august fylder han 80 år, hvilket fejres med fire festkoncerter i Aarhus, Odense og København.

Navne
3. august 2023

Med i nærheden af 250 uropførelser af nye, danske værker og op mod 50 CD-udgivelser, er Erik Kaltoft ikke blot en af Danmarks betydeligste pianister, men også en skikkelse som har ydet en uvurderlig indsats for det danske musikliv. 

Mandag den 7. august fylder Erik Kaltoft 80 år. Dette fejres med fire festkoncerter, hvor fødselaren har sammensat et koncertprogram bestående af værker af komponister, som har en særlig betydning for ham, bl.a. Per Nørgård, Olivier Messiaen og Pelle Gudmundsen-Holmgreen. Udover Kaltoft selv, medvirker sopranen Signe Asmussen, violinisten Signe Madsen samt musikere fra Århus Sinfonietta, dirigeret af Søren K. Hansen, ved koncerterne.

Festkoncerterne kan opleves søndag den 3. september i Musikhuset Aarhus, lørdag den 9. september Odeon, Odense samt søndag den 10. september i Musikhuset København. 

Erik Kaltoft er en særdeles aktiv pianist med en mangesidet musikalsk profil, som både solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret over hele verden. Kaltoft er særligt engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester og Århus Sinfonietta, hvor han var kunstnerisk leder i 15 år. I en årrække var han desuden professor ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Her ses et udvalg af Erik Kaltofts store indspilningskatalog.
 • Per Nørgård

  Singing Secrets

 • Gunnar Berg

  Kammermusik med klaver

 • Per Nørgård

  Klaverværker

 • Gunnar Berg

  Éclatements

 • Jens Schou, Per Nørgård, Ib Nørholm, Niels Viggo Bentzon

  Breath and Wings

 • Thomas Agerfeldt Olesen

  Tonkraftwerk