Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ny udgivelse samler Rued Langgaards strygekvartetter

Nightingale String Quartet

Ny udgivelse samler Rued Langgaards strygekvartetter

I næste uge udkommer Rued Langgaards samlede strygekvartetter som bokssæt, med de anmelderroste indspilninger af danske Nightingale String Quartet. 

Ny udgivelse
6. november 2019

Danske Nightingale String Quartet har med sine tre udgivelser i Dacapos prisbelønnede albumserie med alle Rued Langgaards strygekvartetter bidraget til at sætte den senromantiske outsider på den musikalske dagsorden, i Danmark så vel som i udlandet.

I næste uge udkommer et bokssæt med de i alt otte strygekvartetter, i den unge Nightingale String Quartets udpræget dramatiske fortolkning baseret på den nye, reviderede Langgaard-udgave.

Hjertegribende ungdomsværker

Rued Langgaards strygekvartetter er lidenskabelige værker fra komponistens ungdom, og viser både hans nostalgiske, romantiske side og hans dybt visionære modernitet. Kvartetterne er fulde af hjertegribende musikalske henvisninger til den skæbnesvangre sommer i 1913, hvor den unge komponist mødte sit livs - ulykkelige - kærlighed under et ferieophold i den svenske by Kyrkhult.

Stilmæssigt dækker de samlede strygekvartetter et stort spektrum, og man finder således både klassicistiske, romantiske, neoklassiske, ekspressionistiske og modernistiske træk i det musikalske tonesprog hos den excentriske, unge komponist. 

Anmelderroste udgivelser

Det tredje album i serien indbragte Nightingale String Quartet prisen som Young Artist of the Year ved Gramophone Awards 2014. Inden da var seriens første udgivelse blevet udnævnt som Årets bedste danske CD ved P2 Prisen 2013.

Berlingskes Søren Schauser skrev om serien: »De har kreeret et sæt, der vil stå som det ultimative mange år frem«, mens Peter Dürrfeld fra Kristeligt Dagblad roste indspilningen med ordene: »aldrig har Langgaard lydt skarpere«.

I oktober måned i år modtog en anden af Dacapos Langgaard-udgivelser stor anerkendelse, nemlig Wiener Filharmonikernes indspilning af Langgaards Symfonier nr. 2 og 6, der modtog den prestigefyldte Gramophone Classical Music Awards i kategorien Årets Orkester-indspilning. 

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetterne

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 1

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 2

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 3

 • Rued Langgaard, Jacob Gade

  Symfoni nr. 2 & 6