Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ny musikvideo fra Josefine Opsahl

Ny musikvideo fra Josefine Opsahl

Liquid Entity er filmet i smuk teaterscenografi med musik fra Josefine Opsahls roste soloalbum Atrium.

Ny udgivelse
21. september 2022

I august udkom Josefine Opsahls debut for Dacapo Records, soloalbummet Atrium for cello og live-elektronik. Albummet har fået rosende ord fra pressen, bl.a. svenske Dagens Nyheter som skrev: "Opsahls indbydende musik er både teknisk raffineret og følelsesladet på samme tid".

Josefine Opsahl er optaget af hvordan arkitektoniske rum og deres klang påvirker hendes kompositioner, og flere af værkerne på Atrium er i mange tilfælde inspireret af eller komponeret til arkitetoniske rum som f.eks. Statens Museum for Kunst i København og Utzon Center i Aalborg.

Nu udkommer musikvideoen Liquid Entity med musik fra albummet Atrium, som afspejler hendes evne til at forbinde musik, kunst, performance og rum.

I Liquid Entity anvender Josefine Opsahl live-elektronik og ved hjælp af rumklang, harmonizer og loop-effekter, får hun celloens hårde lyd til at smelte og blive organisk. Videoen er optaget på Teater Momentum i scenografien til forestillingen NUL af The Other Eye of the Tiger (TOETT). 

Videoen kan ses fra i dag på YouTube og Apple Music.

Har du lyst til at dykke mere ned i Josefine Opsahls musikalske univers, kan du også se musikvideoen Gaar Ikke Soels og Maanes Vei Ned Under Dybe Hav?, som er optaget på Thorvaldsens Museum, på YouTube eller Apple Music.

  • Josefine Opsahl

    Atrium

Liquid Entity anvender musik fra albummet Atrium, produceret af Tomas Kærup.

Videocredits:
Tim Panduro: video og redigering
Simone Wierød: koreografi og styling
Nicholas Nybro: outfits
Casper Tornhøj Schärfe: idé og production manager

Videoen er filmet i scenografien til forestillingen NUL af The Other Eye of the Tiger (TOETT) på Teater Momentum.
Ida Grarup: scenografi
Súni Joensen: lysdesign
Casper Døi: lystekniker
Laura Ovgaard Edlefsen: teknisk assistent