Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Nightingale String Quartet præsenterer første Holmboe-album

© Julia Severinsen

Nightingale String Quartet præsenterer første Holmboe-album

Den prisvindende Nightingale String Quartet er nu klar med første album i serien med Vagn Holmboes strygekvartetter. Albummet udkommer den 8. januar.

Ny udgivelse
4. januar 2021

Den danske komponist Vagn Holmboe (1909-1996) komponerede strygekvartetter, allerede da han var teenager, og selv som 86-årig på sit dødsleje arbejdede han på en. Ingen anden genre optog ham i samme grad.  I alt blev det til over 30 værker for strygekvartet, hvoraf 22 indgår i hans officielle værkfortegnelse. Den danske Nightingale String Quartet kaster sig nu ud i indspilningen af alle strygekvartetterne, og første album udkommer den 8. januar. Udgivelsen rummer Strygekvartet nr. 1, nr. 3, og nr. 15.

Nordisk landskab og østeuropæisk folkemusik

Holmboes musik er dynamisk, organisk og levende. Hans musikalske sprog er forankret i det nordiske landskab, men afslører også hans store interesse for folkemusikken i Østeuropa. Kvartetterne blev indspillet af Kontra-kvartetten i 1990'erne, og med Nightingale String Quartets indspilning kan de nu opleves i en ganske anden fortolkning.

Vindere af Gramophones Young Artist-Award

Det er ikke første gang at Nightingale String Quartet kaster sig over en dansk komponists samlede produktion af strygekvartetter. Kvartetten slog for alvor igennem på den internationale scene med indspilningen af Rued Langgaards samlede strygekvartetter, som udkom i 2012-14. Udgivelserne indbragte kvartetten et utal af flotte anmeldelser og priser, bl.a. blev de, som det første ensemble nogensinde, kåret som 'Young Artist of the Year' ved Gramophone Awards 2014.

 • Vagn Holmboe

  Strygekvartetter vol. 1

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetterne

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 1

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 2

 • Rued Langgaard

  Strygekvartetter Vol. 3

Få en forsmag i ny musikvideo

Du kan få en forsmag på Nightingale String Quartets kommende album i musikvideoen ovenfor.

Musikken i videoen er fra Vagn Holmboes 3. Strygekvartet Op. 48 (III - Andante quasi una giacona).