Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Nick Martin kuraterer ny playlist med værker fra Dacapos katalog

Nick Martin kuraterer ny playlist med værker fra Dacapos katalog

Nick Martin har netop udgivet det digitale album Bittersweet. Vi har bedt dem om at kuratere en playlist, med værker fra kataloget som de føler et slægtsskab med og beundrer.

Ny udgivelse
3. juni 2022

På den nye playlist Nick Martin: Artist's Choice har komponist Nick Martin udvalgt og sammensat værker fra Dacapos katalog og sat dem i forbindelse med deres eget nyudgivne værk Bittersweet

Martin fortæller om opgaven:

– Jeg har udvalgt værker fra Dacapos katalog af komponister og musikere som jeg virkelig beundrer og føler et slægtskab med, og som jeg føler kan være i det samme rum i noget tid. Det var også en overraskelse (eller ej!) at kigge gennem kataloget og se hvor få ikke-mandlige komponister der var repræsenteret historisk set, så jeg ville gerne fremhæve de stemmer, da jeg generelt i livet føler mig mere komfortabel i kvinders selskab.

Anne Boyds As I Crossed a Bridge of Dream, i en udsøgt opførelse af Ars Nova Copenhagen, er en perle. Som titlen hentyder til er der tale om musik som flyder i grænselandet af bevidstheden og rører noget dybt inden i mig.

Bára Gísladóttirs album HĪBER har en stor følelsesmæssig og fysisk effekt og jeg valgte tracket No Afterlife Thanks fordi jeg er fascineret af den måde Bára balancerer skønheden og ubehaget i en lyd så velkendt som fuglesang.

Nancy Dalbergs kvartetter i de smukke nye indspilninger af Nordic String Quartet var også en vidunderlig opdagelse for mig. Albummet er produceret af Ragnheiður Jónsdóttir, som også optog Bittersweet og som er fuldstændig fantastisk.

Signe Lykkes forbløffende smukke værk Body Textures gør et stort følelsesmæssigt indtryk. Jeg har kendt Signe i nogle år og vi deler en fælles identitet fordi vi befinder os mellem genrer. hendes musik er direkte, men også radikal og grænseløs.

Lyt til playlisten på din foretrukne streamingtjeneste.

  • Nick Martin

    Bittersweet