Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Musik om livet og om at være i live

Johannes Moser og DR Symfoniorkestret ved indspilningen af Thomas Agerfeldt Olesens Cellokoncert © Reinhard Wilting

Musik om livet og om at være i live

Albummet Der Wind bläset wo er will samler to af den danske komponist Thomas Agerfeldt Olesens største orkesterværker fra 2010'erne. Værkerne er indspillet af den verdensberømte cellist Johannes Moser og DR Symfoniorkestret, under ledelse af Otto Tausk. Albummet udkommer den 4. december.

Ny udgivelse
1. december 2020

Der Wind bläset wo er will er titlen på Thomas Agerfeldt Olesens nye album samt på udgivelsens første værk – et 23 minutter langt orkesterværk fra 2011, som leger med lyd og associationer. Albummets andet værk er Olesens 25 minutter lange Cellokoncert, hvor Johannes Moser som solist, præsterer en tirade af skalabevægelser i et hurtigt legende tempo.

Almenmenneskelige tilstande og situationer

Thomas Agerfeldt Olesen (f.1969) skaber musik som kan ses som fortællinger om situationer og tilstande af almenmenneskelig karakter – en musik om livet og om at være i live – og om døden. Musikken inviterer lytteren til at deltage i situationernes udfald, bl.a. ved at udforske og inddrage citater fra musikhistorien.

Det nye album er indspillet af DR Symfoniorkestret og den hollandske dirigent Otto Tausk – cellokoncerten blev indspillet i 2017 i forbindelse med førsteopførelsen af værket ved en anmelderrost koncert i DR Koncerthuset.

Virtuos cellist

Den tysk-canadiske cellist Johannes Moser er udråbt af magasinet Gramophone som “en af de fineste blandt et forbavsende galleri af unge, virtuose cellister”, og han har optrådt med verdens førende orkestre som bl.a. Berliner Filharmonikerne, Wiener Filharmonikerne, New York Filharmonikerne.

På den nye udgivelse, er han solist i Olesens cellokoncert Til minde om min mor (2014, rev. 2016) – et personligt værk, skrevet mens komponistens mor lå for døden.

  • Thomas Agerfeldt Olesen

    Der Wind bläset wo er will

  • Thomas Agerfeldt Olesen

    The Picture of Dorian Gray

  • Thomas Agerfeldt Olesen

    Tonkraftwerk

randomness