Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Musik for børn

Musik for børn

I denne måned har Dacapo føjet to nye udgivelser til samlingen af udgivelser med musik skrevet til eller formidlet for børn.

Børn
11. april 2019

Dacapo ønsker at formidle den danske klassiske og ny musik, så også den næste generation af lyttere, musikere og komponister oplever musikkens relevans og berigelse. 

Derfor udgiver Dacapo løbende musik tilegnet eller tilpasset børn og unge, og i denne måned er Siobhan Lambs musikalske fortolkning af H.C. Andersens eventyr De røde sko samt DR Korskolens samling af 15 børnesange udkommet. Foruden disse to nye udgivelser, har Dacapo udgivet tre album for børn.

Læs om alle Dacapos børneudgivelser nedenfor:

Billedbogen – og andre klaverstykker for børn

Billedbogen er navnet på en lille nodesamling af Fini Henriques, som hørte til i alle hjem med klaver på vores bedste- og oldeforældres tid. På dette album har en af landets dygtigste pianistinder, Marie Rørbech, støvet den gamle, musikalske billedbog af, og indspillet musikken på CD så den klinger som et helt eventyr. At lytte til klavermusik kræver ikke, at man kommer fra et hjem med klaver. Det kan være en ren fornøjelse. Med Billedbogen på CD har vi fået en række af det forrige århundredes dejligst klingende klaverperler for børn i en ny og charmerende indramning. Det er musik skrevet til børn, lige til at lege til, tegne til eller bare lytte til.

Skrammel & Tis – Klassiske musikfortællinger for børn

CD'en Skrammel & Tis er blevet til ud fra ønsket om at præsentere det fornemste, som den nye klassiske, symfoniske musik kan for børn og deres voksne. I tre værker af Karl Aage Rasmussen, Andy Pape og Anders Koppel møder du eventyrlige historier, elefanter, tissemyrer, mærkelige skrammel-instrumenter og fantasifuld og storslået symfonisk musik - spillet af Aalborg Symfoniorkester og slagtøjsensemblet trash.dk, og fortalt af sangeren Jesper Brun Jensen og DRs populære Carl Quist-Møller, kendt for sine finurlige illustrationer og utrolige løgnehistorier.

Vildtvoksende fantasier – Musikhistorier for børn

»Hør, noget magisk skal til at ske.« Musiker og forfatter Kristian Leth har med udgivelsen Vildtvoksende fantasier digtet tretten fortællinger til alle eventyrlystne børn. Hver fortælling hører sammen med et særligt udvalgt stykke musik, som er skabt til at vække fantasien hos nysgerrige lyttere i alle aldre. Læs musikhistorierne sammen med dit barn og begiv jer sammen ud på en forunderlig rejse i musik, lyde og ord.

De røde sko – musik baseret på H.C. Andersens eventyr

»Danse gjorde hun, og danse måtte hun, danse i den mørke nat.« Rød er en farve med mange betydninger. Det er blodets farve, farens farve og farven for fristelse, passion og kærlighed. H.C. Andersen tog symbolikken til nye grusomme højder i eventyret De røde sko, der sættes i musik af komponisten Siobhan Lamb og Suoni Ensemble.

Børnenes Sangskat – 15 elskede, danske børnesange i nye arrangementer

Buster, Jens Vejmand, Tyggegummikongen Bobbel, Elefantens vuggevise... DR Korskolens tre kor: DR SpireKoret, DR BørneKoret og DR JuniorKoret har samlet 15 af de mest elskede, danske børnesange i nye arrangementer, som er tilpasset børnenes stemmer, på albummet Børnenes Sangskat. Hermed lægger udgivelsen op til, at der synges med derhjemme, og i bookletten til CD’en findes alle sangteksterne, som er illustreret med farverige tegninger.

 • Nanna, Gunnar Nyborg-Jensen, Henning Hansen, Benny E. Andersen, Sebastian, Jan Rørdam, Poul Schierbeck, Thorbjørn Egner, Carl Nielsen, Knud Vad Thomsen, Mogens Jermiin Nissen, Vagn Skovlund

  Børnenes Sangskat

 • Siobhan Lamb

  De røde sko

 • Poul Ruders, Per Nørgård, Pelle Gudmundsen-Holmgreen, Rued Langgaard, Vagn Holmboe

  Vildtvoksende fantasier

 • Anders Koppel, Andy Pape, Karl Aage Rasmussen

  Skrammel & Tis - Klassiske musikfortællinger for børn

 • Carl Nielsen, Louis Glass, Fini Henriques, Knudåge Riisager, Svend Erik Tarp

  Billedbogen

randomness