Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Lyt til Jesper Sivebæks playliste med klassisk guitarmusik

Lyt til Jesper Sivebæks playliste med klassisk guitarmusik

Guitarist Jesper Sivebæk står i centrum på den nye udgivelse Octagonal Room, med musik af Lars Hegaard. Nu kan du lytte til musik med guitaren i fokus på en ny playliste, kurateret af Jesper Sivebæk selv i anledning af udgivelsen.

Navne
6. april 2021

Den nye udgivelse Octagonal Room præsenterer seks af Lars Heegards vigtigste kammermusikværker, centreret om komponistens eget instrument, guitaren. Tilsammen giver værkerne et fascinerende billede af guitarens muligheder som soloinstrument, som akkompagnatør og som den første blandt kammermusikalske ligemænd. 

Den danske prisvindende guitarist Jesper Sivebæk er solist på albummet. Sivebæk har en omfattende koncertvirksomhed som både solist og kammermusiker bag sig, er bl.a. medstifter af Scandinavian Guitar Duo og har spillet danske førsteopførelser af guitarkoncerter af en række højt profilerede komponister. 

I anledning af udgivelsen af Octagonal Room, har vi bedt Jesper Sivebæk om at kuratere en playliste, med det ypperligste inden for klassisk musik med guitaren i fokus. Playlisten kan høres nu på din foretrukne streamingtjeneste.

Stream playlisten Classical Guitar.

Jesper Sivebæk fortæller om inspirationen til playlisten:

"Jeg begyndte at spille guitar om otteårig efter at have lyttet til den spanske guitarlegende Andres Segovia på LP hos min onkel, hvor jeg blev fascineret af den lyd og stemning han kunne skabe med guitaren. Guitaren og dens lyd har fulgt mig lige siden og fascinerer mig stadig, så denne playliste er fyldt med fantastisk guitarmusik.

Jeg er desuden så heldig at få lov til at arbejde med nutidige komponister og er utroligt glad for at følge processen fra musikken kommer på tryk og dens vej til det klingende resultat, i samarbejde med komponisten. Dette er også afspejlet på playlisten.

'Octagonal Room' med kammermusikværker af Lars Heegard udkom på Dacapo i marts 2021.
  • Lars Hegaard

    Octagonal Room – Solo- og kammerværker for guitar