Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Dacapo-udgivelser nomineret til Icelandic Music Awards

Still fra musikvideoen til Radioflakes (Atli Ingólfsson) fra albummet Fikta

Dacapo-udgivelser nomineret til Icelandic Music Awards

Live-indspilningen af Bára Gísladóttirs værk VÍDDIR og Jónas Ásgeir Ásgeirssons akkordeonalbum Fikta er begge nomineret til Icelandic Music Awards 2023, ligesom Hugi Gudmunðssons oratorie The Gospel of Mary, som udkommer på Dacapo Records til april.

Navne
9. marts 2023

Den islandske musikpris Icelandic Music Awards har netop offentliggjort listen af nominerede, som kan løbe med priserne for Årets performer, sang, komposition og album ved et prisshow den 22. marts i Reykjavík. 

I kategorien for Årets Album er to af sidste års Dacapo-udgivelser nomineret: 

Bára Gísladóttirs sindsoprivende, nattesorte værk VÍDDIR for ni fløjter, percussion, elektrisk og akustisk bas udkom i oktober i en live-indspilning fra Hallgrímskirkja i Reykjavík, hvis enorme akustik er en essentiel del af værket. Lyt til VÍDDIR her. 

Jónas Ásgeir Ásgeirssons album Fikta udkom ligeledes i oktoberog præsenterede fem islandske akkordeonværker skrevet mellem 1972 og 2020, heriblandt to værker skrevet til Ásgeirsson selv. Fikta er et dybt originalt, legesygt og fascinerende bidrag til akkordenrepertoiret, rodfæstet i islandsk historie og identitet. Lyt til Fikta her.

Blandt de nominerede i kategorien for Årets Sang/Komposition er Dacapo Records også repræsenteret:

Hugi Gudmunðssons oratorie The Gospel of Mary for sopran, kor og sinfonietta, med libretto af Niels Brunse og Nila Parley, er baseret på et glemt evangelium, der dukkede op i 1896 og som argumenterer for Maria Magdalenas position som apostel. Gudmunðssons æteriske, melodiøse og dramatiske værk udkommer til april i en indspilning med sopran Berit Norbakken, det islandske kor Schola Cantorum og Århus Sinfonietta, dirigeret af Hörður Ákselsson.

På den tidligere "long list" fandt man også Atli Ingólfssons værk for soloakkordeon, Radioflakes. Værket er indspillet på albummet Fikta af Jónas Ásgeir Ásgeirsson, som også har lavet en tilhørende video som kan ses via linket her.

  • Bára Gísladóttir

    VÍDDIR

  • Finnur Karlsson, Atli Ingólfsson, Atli Heimir Sveinsson, Þorkell Sigurbjörnsson, Friðrik Margrétar-Guðmundsson

    Fikta

randomness