Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Guitaren som soloinstrument, som akkompagnatør og blandt kammermusikalske ligemænd

Jesper Sivebæk © Svend Withfelt

Guitaren som soloinstrument, som akkompagnatør og blandt kammermusikalske ligemænd

Den prisvindende komponist Lars Hegaard har gennem mere end 40 år været en vigtig stemme i dansk musikliv. Centreret om komponistens eget instrument, guitaren, præsenterer Jesper Sivebæk seks af hans vigtigste kammermusikværker på nyt album

Ny udgivelse
16. marts 2021

Albummet Octagonal Room samler førsteindspilningerne af seks værker af den danske komponist Lars Hegaard (f. 1950). Fællesnævneren for de seks værker er guitaren – Hegaards eget instrument – og på albummet det gennemgående instrument, både som solo-instrument, som akkompagnatør og i varierende kammermusikalske samspil.

Guitaren i centrum

Det er guitaristen Jesper Sivebæk, som står i centrum på Octagonal Room. Den danske prisvindende guitarist har en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker, er bl.a. medstifter af Scandinavian Guitar Duo og har spillet danske førsteopførelser af guitarkoncerter af en række højt profilerede komponister.

På den nye udgivelse opleves Sivebæk både solo i Four Rhythmical Pieces fra 1999, som akkompagnatør til mezzo-sopranen Signe Asmussen Trois Poèmes d’Arthur Rimbaud fra 2003, samt i forskellige kammerværker med bl.a. violinisten Cæcilie Balling, bratschisten Tim Frederiksen, cellisten Morten Zeuthen og kvartetten Alba String Quartet.

Associationer og kontraster

Lars Hegaards musik kredser om, hvordan associationer og kontraster udfolder sig i tid og i forhold til hinanden, når enkelte begivenheder og musikalske fænomener afløser hinanden. På Octagonal Room opleves hans modernistiske udtryksevne, som bærer præg af både populærmusik og klassisk modernisme, og de seks forskellige værker giver et fascinerende billede af guitarens mange muligheder.

Dacapo har tidligere udgivet kammermusik af Lars Hegaard indspillet af hhv. Ensemble Storstrøm og Trio Ismena
  • Lars Hegaard

    Octagonal Room – Solo- og kammerværker for guitar

  • Lars Hegaard

    Kammermusik

  • Svend Hvidtfelt Nielsen, Jesper Koch, Lars Hegaard, Ib Nørholm, Pelle Gudmundsen-Holmgreen

    Fem danske klavertrioer