Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Gratis releasekoncert i Aarhus med Jakob Buchanan og Aarhus Jazz Orchestra

Jakob Buchanan © Per Bergmann

Gratis releasekoncert i Aarhus med Jakob Buchanan og Aarhus Jazz Orchestra

Albummet On Rosenhill er komponist og trompetist Jakob Buchanans musikalske hyldest til barndomskvarteret Rosenhøj. Den 10. november kan du opleve et uddrag af værket ved en gratis releasekoncert i Musikhuset Aarhus.

Live
28. oktober 2020

Den 6. november udkommer albummet On Rosenhill, som er en hyldest til Rosenhøj-kvarteret i Aarhus, hvor komponisten og jazztrompetisten Jakob Buchanan (f. 1968) voksede op. Albummet er Buchanans første udgivelse for Dacapo Records, og er indspillet af Aarhus Jazz Orchestra og en række internationale solister samt komponisten selv. Albummet introducerer Buchanans musik, der er fuld af delikate teksturer, inspireret samspil og letflydende poesi af den storsælgende sydafrikanske forfatter, Iain S. Thomas.

Musikalsk meditation over barndomskvarteret

Rosenhøj er et karakteristisk dansk boligprojekt fra 1960’erne bestående af ens boligblokke af beton. Nutidens Rosenhøj fremstår imidlertid som en fascinerende kulturel smeltedigel, der giver beboerne nye muligheder.

Jakob Buchanan forklarer: “Jeg er født i Rosenhøj. Det er der, jeg kommer fra, og hvor jeg voksede op i de første 7-8 år af mit liv. Området har forandret sig meget og er blevet stærkt multietnisk. Man hører kun om problemerne, men det er en fascinerende kulturel smeltedigel. Rosenhøj er et slaraffenland af sprog, farver og muligheder. Og når man ikke forstår alt, hvad der bliver talt, bliver også det sproglige en slags musik”.

On Rosenhill har rødder tilbage til 2017. Ved åbningsceremonien af Aarhus som europæisk kulturhovedstad gik tusindvis af mennesker i et lysoptog gennem Aarhus til lyden af værket Stemmer fra Rosenhøj, som Buchanan skrev særligt til anledningen. Ansigter og stemmer fra beboere i Rosenhøj dannede en unik ramme om den sælsomme atmosfære i musikken og lysoptoget. Det er dette musikalske stof, Jakob Buchanan har bearbejdet og videreudviklet til det personlige værk On Rosenhill.

Musikken kan streames her fra den 6. november

Gratis releasekoncert i Aarhus

Tirsdag den 10. november kl. 19.30 fejres udgivelsen med en releasekoncert i Musikhuset Aarhus. Koncerten er gratis, men det er nødvendigt at bestille billet på forhånd pga. corona-restriktioner. 

Koncerten indledes med en talk om værket, hvorefter du kan opleve et uddrag af musikken fra On Rosenhill. Ved koncerten medvirker Aarhus Jazz Orchestra, Jakob Buchanan (flygelhorn), Ingeborg Højlund (vokal), Claus Waidtløw (saxofon) samt forfatter Iain S. Thomas via en videoforbindelse til Sydafrika.

Se Facebook-begivenhed her.

Bestil din billet her.

Dacapo har tidligere udgivet to album med Aarhus Jazz Orchestra og saxofonist Lars Møller.
  • Jakob Buchanan

    On Rosenhill

  • Lars Møller

    Glow of Benares

  • Lars Møller

    ReWrite of Spring

randomness