Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Fuzzy 1939-2022

Fuzzy (foto: Lars Svankjær)

Fuzzy 1939-2022

Fuzzy – Jens Vilhelm Pedersen (1939-2022) har gennem et langt liv beriget hele Danmark med sin finurlige og nysgerrige tilgang til musikkens verden med kompositioner inden for filmmusik, korværker, elektroniske nybrud, kammermusik og opera.

Navne
17. oktober 2022

Fuzzy havde det hele og kunne på fantastisk vis bevæge sig ubesværet fra genre til genre og tale direkte til sit publikum uanset om det er børn eller voksne. Fuzzy var om nogen omfavnende musikalsk, og i den grad også menneskeligt. Han var inkluderende, hjertelig og en samlende figur i musiklivet, med stor betydning for mange. Fuzzy vil også blive savnet af mange. 

Edition·S, Dacapo Records, Wilhelm Hansen Musikforlag og Dansk Komponistforening har bedt en række komponistkollegaer om at skrive et kort mindeord om Fuzzy. 

Fuzzy var en utrolig alsidig komponist og lyddesigner, der tilsyneladende ikke så genreafgrænsninger hvor andre ser dem. Han indtog en helt særlig og uerstattelig plads i dansk musikliv. Han vil blive savnet og husket for sin grundlæggende kunstneriske og personlige generøsitet. 
Juliana Hodkinson 

Farvel, kære Fuzzy! Tak for musikken, tak for muntert samvær og gode diskussioner, tak for din enestående menneskelige varme, tak for din kunstneriske nysgerrighed og åbenhed, tak for din kreative energi og din smittende glæde ved at spille for og med alle, unge som gamle. Jeg er sikker på, at de himmelske harper nu får et helt nyt repertoire - med swing og schwung. Tak for det hele. 
John Frandsen 

Fuzzy var en af de ældre komponister, man kunne mærke, stadig interesserede sig for de unge. Det virkede som om, han interesserede sig for alle. Indtil for få år siden var Fuzzy stadig med, når DKFs sommerfest lukkede ned og de sidste tog på bar. Så var det de unge og Fuzzy med sin hat og sin stok, og så fortalte han gode historier fra gamle dage. 
Mette Nielsen 

Jeg har kendt Fuzzy i næsten 50 år, først som lærer, komponist og musiker, siden som samarbejdspartner og ven. Det har været en uvurderlig gave at kende ham og arbejde tæt sammen med ham på diverse vanvittige projekter igennem årene. Han var nok den mest musikalsk altædende og alsidig komponist jeg har kendt, og han var altid inspirerende, sjovt, nysgerrig, charmerende og kærligt - både i sit væsen og i sin musik. Jeg vil mindes ham med glæde.
Wayne Siegel 

Så det bedste i mennesker, i musik – 
blev straks centrum på Horseshoe Bar i Glasgow –
havde appetit på skumbananer, krimier, en sikker stride-bas –
Fuzzy har måttet forlade os, men spiller videre i vore hjerter.
Ivar Frounberg

Med Fuzzys bortgang har vi mistet miljøets i alle henseender mest imødekommende og rummelige person. Ikke bare var Fuzzy altid kunstnerisk åben og nysgerrig. Også som menneske udstrålede han varme og empati. Han er savnet. 
Svend Hvidtfelt Nielsen 

FUZZY! STORE dejlige menneske. Helt fra konservatorietiden i 1960’erne har jeg været heldig at støde på ham i meget forskellige sammenhænge. Fra min start på DKDM at opleve den varme rummelige musiker der bare ved at være sig selv kunne opmuntre den generte hovedstadsforskrækkede violinstuderende fra provinsen. Senere på ølbar, på kollegial koncertrejse til Berlin, i forskellige komitéer – f.eks. ikke mindst da DIEM blev truet af beslutning om nedlæggelse via grønthøsterregeringen i 0’erne, – – og DKF’s legatudvalg, hvor det fælles nachspiel også var vigtigt! Og senest ved komponistforeningens generalforsamlinger, hvor han som altid formåede at hæve stemningen og den positive energi, – og det med altid kærlig og interesseret rummelig kompetence. Som en helt særlig slags skytsengel for det virkeligt væsentlige i det skabende musikliv. 
Birgitte Alsted

Fuzzy er død og verden har mistet en farve. Det er næsten ikke til at rumme og vi kommer til at mangle hans nysgerrighed og legelyst, der heldigvis var af en sådan kaliber at han vil blive ved med at være nærværende, også uden selv at være til stede. Farvel min ven. 
Morten Olsen

Jens Wilhelm Pedersen, den ene eller den anden af Pedersen og Pedersen, som lavede MUSIKZAG i Glyptoteket i 1972. For mange var han FUZZY, for mig Wilhelm, for familien Jens, musikalsk begavet og derudover åben, vidende, alsidig, mangefacetteret, lyttende, omhyggelig, ydmyg, respektfuld, tolerant, kyndig, eftertænksom, tålmodig, aktiv, morsom, lattermild, empatisk, livsbekræftende, givende, inspirerende og derfor overalt afholdt. For mig var han derudover en livslang trofast ven. Lad os ære hans minde ved at lade hans livsværk leve videre. 
Gunner Møller Pedersen

Fuzzy: Forbillede! Ja! Jeg lærte Fuzzy at kende gennem Dansk Komponistforening, hvor han altid var et festligt indslag til møder og sammenkomster. Jeg har aldrig haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Fuzzy, men han har, fra jeg lærte ham at kende, stået for mig som det største forbillede for, hvordan man kan være fantastisk musiker og fantastisk menneske, og at de to ting hører sammen. Tak Fuzzy for at du har været her! 
Peter Bruun

Når mennesker, vi kender og elsker, dør, føles det som om, at vi ikke bare mister dem; men at vi mister også en del af vores verden. Fuzzy er gået bort, og vi har mistet et fantastisk menneske, og det er hele den verden, som Fuzzy var del af - var et fyrtårn i - musikken, kunstens verden, der har mistet. Vi skal nu undvære ham, vores verden er ikke mere den samme uden ham. Vi skal undvære dette altfavnende menneske. Vi skal undvære den umættelige nysgerrighed for alt hvad der gav lyd, musik og kunst af sig. Stort set Intet var uinteressant for ham. Han fulgte de yngste som de ældste komponister med en åbenhed helt ud over det sædvanlige. Han elskede den verden, og verden elskede ham tilbage. Jeg husker hans korte, præcise kommentar om sit forhold til musik: “Elsker al musik - hader al muzak”. Jeg vil altid huske de milde smilende øjne, man ikke kunne slippe - ikke vilde slippe, og som oftest endte i en befriende gnækkende latter. Jeg vil altid huske hans musik, hvor han favnede det hele fra den eksperimentelle elektronmusik til det ørehængende tema til “En by i Provinsen”. Han var en langt større og betydeligere komponist end han selv ville være ved - folkelig, elitær, elskelig og god. Jeg er glad og taknemmelig for, at jeg levede i Fuzzys tid, at jeg var der, mens han var her, og jeg har så meget at takke ham for. Ære være hans minde.
Bent Sørensen

 • Fuzzy

  Chimes of Memory

 • Wayne Siegel, Kenneth Knudsen, Fuzzy, Thomas Sandberg, Jens Hørsving

  Match

 • Finn Høffding, Sven Erik Werner, Fuzzy

  Musikalske eventyr af H.C. Andersen

 • Birgitte Alsted, Simon Christensen, Fuzzy, Eva Noer Kondrup, Ib Nørholm, Morten Olsen, Kasper Rofelt, Martin Stauning, Line Tjørnhøj, Nicolai Worsaae

  EDUCATE·S – Stykker for violin

randomness