Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Forandringens ild raser i ny opera om Martin Luther

© Johan Persson

Forandringens ild raser i ny opera om Martin Luther

Fredag den 27. august udkommer verdenspremiereindspilningen af Bo Holten og Eva Sommestad Holtens nye opera om reformationens kontroversielle frontfigur Martin Luther. Udgivelsen fejres ved et releasearrangement den 2. september.

Ny udgivelse
16. august 2021

Schlagt sie tot! - the fire of change er en opera om radikale forandringer og religiøs fanatisme, der tegner et mangesidet portræt af en kompleks figur, som ændrede verden. Der er tale om reformationens kontroversielle frontfigur Martin Luther – en karismatisk, kompromisløs kunstnerpersonlighed, til tider hadefuld og i konstant kamp mod sine indre dæmoner.

Operaen levendegør mennesker og situationer fra for 500 år siden, men handler i lige så høj grad om verden i dag. Librettoen spejler aktuelle temaer som polarisering, aggressivitet og frygt i reformationens begivenheder, og skildrer i operaen menneskelige følelser i et samfund ramt af forandringens ild.

Verdenspremiereindspilning

Schlagt sie tot! er en verdenspremiereindspilning med Malmö Operaorkester og Operakor, dirigeret af Patrik Ringborg. De centrale roller synges af bl.a. Dietrich Henschel, Thomas Volle, Reinhard Hagen og Inger Dam-Jensen.

Musikken er skrevet af Bo Holten, Danmarks mest produktive komponist af musikdramatik og internationalt anerkendt som dirigent. I operaen har Holten taget udgangspunkt i Luthers egne salmemelodier, som udgør den musikalske rygrad.

Operaens libretto, sunget på tysk, er skrevet af Eva Sommestad Holten, der sætter fortællingen ind i et større historisk og ideologisk perspektiv. 

Bo Holten og Eva Sommestad Holten står tidligere bag en række succesfulde operaer, hvoraf den seneste, Gesualdo · Shadows, blev nomineret til den tyske musikpris OPUS KLASSIK og udvalgt til Critics Choice 2019 i American Record Guide.

Releasearrangement

Udgivelsen fejres med et releasearrangement og reception i KoncertKirken på Blågårds Plads 6A i København torsdag den 2. september kl. 16-17.30.

Ved arrangementet vil Bo Holten og Eva Sommestad Holten fortælle om projektet og man vil kunne høre et mindre uddrag af musikken. Efterfølgende byder Dacapo Records og Edition Wilhelm Hansen på et glas vin og den nye udgivelse vil kunne købes til særpris.

Dacapo har tidligere udgivet flere af Bo Holten og Eva Sommestad Holtens operaer, samt kormusik og koncertværker skrevet og dirigeret af Bo Holten.
 • Bo Holten, Eva Sommestad Holten

  Schlagt sie tot!

 • Bo Holten

  Gesualdo · Shadows – en moderne barokopera

 • Bo Holten

  Kejserens nye klæder

 • Bo Holten

  Livlægens besøg

 • Bo Holten

  Venus' hjul - Værker for kor

 • Bo Holten

  The Marriage of Heaven and Hell