Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Ensemble MidtVests Nørgård-indspilning nomineret til årets Gramophone Awards

Ensemble MidtVests Nørgård-indspilning nomineret til årets Gramophone Awards

De 60 nominerede til Gramophone Classical Music Awards 2020 er blevet afsløret, og blandt dem er Ensemble MidtVests indspilning af Per Nørgårds kammerværker, som udkom på Dacapo sidste år.

Navne
2. september 2020

Det britiske musikmagasin Gramophone uddeler hvert år den prestigefyldte Gramophone Classical Music Award til det forgangne års 10 bedste klassiske musikudgivelser. De nominerede til dette års priser er nu offentliggjort, og i kategorien Kammermusik-indspilning er sidste års udgivelse med Ensemble MidtVests indspilning af Per Nørgårds værker på albummet 'Hvervelverden' nomineret.

Vinderne af Gramophone Classical Music Award vil blive afsløret ved en ceremoni i London den 6. oktober.

I anledning af offentliggørelsen af de nominerede til årets Gramophone Awards, har Gramophone udgivet et gratis, digitalt magasin med anmeldelser af alle de nominerede udgivelser. Læs det gratis magasin her.

I anmeldelsen af Nørgård-udgivelsen skriver Andrew Mellor bl.a.: »Jeg kender få komponister fra det sidste halve århundrede, hvis musik er så disciplineret, og på samme tid så inderligt, så originalt, og på samme tid så rodfæstet.«

Hele musikken til Babettes Gæstebud 

Per Nørgård (f. 1932) er en af sin generations mest spillede komponister. Han har skabt flere end 400 værker i alle genrer og inspireret utallige kolleger i Danmark og udlandet.

Albummet Hvirvelverden præsenterer hele Nørgårds musik til Gabriel Axels prisbelønnede Babettes Gæstebud efter Karen Blixens novelle – og ikke kun den smule, man hører i filmen. Man kan også stifte bekendtskab med den hypnotiserende Spell, med krusningerne og boblerne i Hvirvelverden og med Trio Breve, der ifølge komponisten selv skal ses som kortfattede, udtryksmættede strofer – drømmebilleder – som veksler mellem det lyse og mørke, det hurtige og langsomme, men har indadvendte melodiøse træk til fælles.

  • Per Nørgård

    Hvirvelverden