Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Dronning Margrethe 80 år: Lyt til indspilninger med dronningens musikalske far

Kong Frederik IX dirigerer DR SymfoniOrkestret

Dronning Margrethe 80 år: Lyt til indspilninger med dronningens musikalske far

Torsdag den 16. april fylder Dronning Margrethe 80 år. Til juni udkommer et nyt bokssæt med de historiske indspilninger med Dronningens far, Kong Frederik IX, der dirigerer DR SymfoniOrkestret og Det Kgl. Kapel. 

Navne
15. april 2020

Det danske kongehus har i flere generationer interesseret sig for kunst og musik. Dronning Margrethe har gennem hele sit liv dyrket tegne- og malerkunsten, mens hendes far, Kong Frederik IX, havde en stor passion for klassisk musik og orkesterdirektion. Dacapo har udgivet to indspilninger med kongen som dirigent, som til juni udkommer i et nyt bokssæt. 

Passion for klassisk musik

Musik havde en central placering i Frederik IX's hjem, og i en tidlig alder udviste prinsen en stor interesse for den klassiske musik. Frederik IX modtog klaverundervisning som barn, men kastede hurtig sin kærlighed på orkesterdirektion. Kongen var autodidakt og beskæftigede sig hovedsageligt med direktion inden for privatlivets rammer, men dyrkede alligevel teknisk vanskelige opgaver inden for det store symfoniske repertoire. 

Nyt bokssæt med Kong Frederik IX som dirigent

Dacapo har udgivet to indspilninger med Kong Frederik IX der dirigerer hhv. DR SymfoniOrkestret og Det Kgl. Kapel. Til juni udkommer indspilningerne i et nyt bokssæt. Her kan man glæde sig til at høre udgivelserne med forbedret lydkvalitet og suppleret med en række endnu ikke udgivne indspilninger. Indtil da kan de to gamle udgivelser købes som digital download, og er desuden tilgængelige på diverse streamingtjenester.

Kong Frederik IX fører DR SymfoniOrkestret igennem musik af Beethoven, Wagner og Gade på den ene udgivelse. Albummet kan streames her

På den anden udgivelse med Kong Frederik IX som dirigent kan du lytte til musik af Kuhlau, Lumbye og Schubert, spillet af Det Kgl. Kapel. Albummet kan streames her

Dacapo har udgivet to indspilninger med den musikalske Kong Frederik IX som dirigent. Til juni udkommer indspilningerne i et nyt bokssæt med forbedret lyd og med en række hidtil uudgivede indspilninger.
  • Friedrich Kuhlau, H.C. Lumbye, Franz Schubert

    Kong Frederik IX dirigerer Det Kongelige Kapel

  • Richard Wagner, Ludwig van Beethoven, Edvard Grieg, Niels W. Gade, Hakon Børresen

    Kong Frederik IX dirigerer Danmarks Radios Symfoniorkester

  • Ludwig van Beethoven, Hakon Børresen, Niels W. Gade, Edvard Grieg, Friedrich Kuhlau, H.C. Lumbye, Franz Schubert, Richard Wagner, Carl Maria von Weber

    Kong Frederik IX dirigerer

randomness