Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

DR Pigekorets julealbum stryger direkte ind på Hitlisten

DR Pigekorets julealbum stryger direkte ind på Hitlisten

DR Pigekoret og Phillip Fabers julealbum, Stille som sne, som udkom i slutningen af november, er strøget direkte ind på en 11. plads på den officielle danske album-hitliste.

Navne
9. december 2020

DR Pigekorets julekoncerter i DR Koncerthuset er ikke bare et tilløbsstykke for publikum, som trækker lange ventelister år efter år. Også i radio og på tv er koncerten et af årets højdepunkter for hundredtusindvis af danskere, som samles for at opleve koret i bedste sendetid i juledagene. 

Julealbum på Hitlisten

I slutningen af november udgav DR Pigekoret og chefdirigent Phillip Faber julealbummet Stille som sne, som samler koncerthøjdepunkter og studieoptagelser fra de seneste års julekoncerter – sammen med en række nordiske gæstekunstnere.
Og også dette har vist sig at være en publikumssucces! Det nye album er nemlig strøget direkte ind på en 11. plads på den officielle danske Album Top-40 på Hitlisten.NU.

Album Top-40 er listen over de 40 mest solgte albums og EP'er i forbindelse med salg af cd'er, downloads og streaming. Det musikselskabernes brancheorganisation IFPI, som står bag de officielle hitlister på Hitlisten.NU.

Musik skrevet specielt til DR Pigekoret

Al musikken på DR Pigekorets nye udgivelse er arrangeret eller komponeret specielt til koret. Det er chefdirigent Phillip Faber, der selv står bag de allerførste toner med korværket O Magnum Mysterium, og han har også skrevet flere af arrangementerne af kendte julesange, blandt andre Julen har englelyd og Mit hjerte altid vanker.

De fleste sange på udgivelsen er dog arrangeret af folkemusikeren og komponisten Nikolaj Busk, som også spiller med på en lang række af numrene. Også to arrangementer af korets tidligere chefdirigenter, Michael Bojesen og Tage Mortensen, er med på det nye album som en hilsen til DR Pigekorets fortid.

  • Niels W. Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy, A.P. Berggreen, Carl Nielsen, Phillip Faber

    Stille som sne – nordisk jul med DR Pigekoret

  • Oluf Ring, Aksel Agerby, Egil Harder, Sven Gyldmark, Kim Larsen, Steffen Brandt, Sebastian, Poul Schierbeck, Otto Mortensen, Carl Nielsen

    Din Danske Sang

  • Phillip Faber

    Sommerfugledalen

randomness