Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

DR Pigekoret og Phillip Faber samler juleminder på nyt album

DR Pigekoret © Kim Leland

DR Pigekoret og Phillip Faber samler juleminder på nyt album

Fredag den 27. november udkommer et nyt julealbum, hvor DR Pigekoret og Phillip Faber samler koncerthøjdepunkter og studieoptagelser fra de seneste års julekoncerter i DR Koncerthuset – sammen med en række nordiske gæstekunstnere. Albummet kan købes på CD – kun hos Dacapo.

Ny udgivelse
27. november 2020

DR Pigekorets julekoncerter i DR Koncerthuset er ikke bare et tilløbsstykke for publikum, som trækker lange ventelister år efter år. Også i radio og på tv er koncerten et af årets højdepunkter for hundredtusindvis af danskere, som samles for at opleve koret i bedste sendetid i juledagene.

Nu bliver der mulighed for at nyde klangen af DR Pigekoret gennem hele adventstiden – og for den sags skyld resten af året. Koret har nemlig samlet et udvalg af højdepunkter fra de seneste fem års julekoncerter på et nyt album, som er tilgængeligt på alle streamingtjenester fra fredag den 27. november, og som kan købes på CD hos Dacapo. CD'en kan bestilles nu, men afsendes først den 4. december.

Musik skrevet til DR Pigekoret

Al musikken på DR Pigekorets nye udgivelse er arrangeret eller komponeret specielt til koret. Det er chefdirigent Phillip Faber, der selv står bag de allerførste toner med korværket O Magnum Mysterium, og han har også skrevet flere af arrangementerne af kendte julesange, blandt andre Julen har englelyd og Mit hjerte altid vanker.

De fleste sange på udgivelsen er dog arrangeret af folkemusikeren og komponisten Nikolaj Busk, som også spiller med på en lang række af numrene. Mange vil nok spidse ører en ekstra gang, når de hører Busks versioner af flere kendte salmer og sange, for han giver ofte melodien en krølle eller to i forhold til den kendte version. I en enkelt sang, Højt fra træets grønne top, har Nikolaj Busk endda helt udskiftet den kendte melodi med en ny melodi, som han selv har komponeret.

Også to arrangementer af korets tidligere chefdirigenter, Michael Bojesen og Tage Mortensen, er med på det nye album som en hilsen til DR Pigekorets fortid.

Bred vifte af gæstemusikere

På det nye julealbum får DR Pigekoret og Phillip Faber selskab af en lang række nordiske musikere og gæstekunstnere, som alle sætter deres personlige præg på musikken. Blandt de kendte klassiske navne, som medvirker på albummet, er Den Danske Strygekvartet, som flere gange har optrådt sammen med koret i Danmark og i udlandet. Også pianisten Tanja Zapolski og en lang række strygere, blandt andet fra DR Symfoniorkestret, er med til at sætte stemningen undervejs.

Et stort navn fra folkemusikkens verden, svenske Erik Rydvall, stryger med på sin nøgleharpe, og Nikolaj Busk medvirker på både klaver, harmonika og keyboards. Også flere jazzmusikere og sangere fra DR Børnekoret er med på listen over medvirkende på udgivelsen.

Dacapo har tidligere udgivet albummet 'Din Danske Sang' med DR Pigekoret og gæstesolister samt 'Sommerfugledalen', som er komponeret af Phillip Faber til DR Pigekoret.
  • Niels W. Gade, Felix Mendelssohn-Bartholdy, A.P. Berggreen, Carl Nielsen, Phillip Faber

    Stille som sne – nordisk jul med DR Pigekoret

  • Oluf Ring, Aksel Agerby, Egil Harder, Sven Gyldmark, Kim Larsen, Steffen Brandt, Sebastian, Poul Schierbeck, Otto Mortensen, Carl Nielsen

    Din Danske Sang

  • Phillip Faber

    Sommerfugledalen