Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Cinemateket viser Bo Holtens operaer

Gesualdo · Shadows © Eva Sommestad Holten

Cinemateket viser Bo Holtens operaer

I maj og juni sætter Cinemateket i København fokus på operafilm og viser Bo Holtens operaer Livlægens besøg og Gesualdo · Shadows. Få rabat på billetterne gennem Dacapo.

Navne
8. maj 2019

I maj og juni giver Cinemateket mulighed for at se de to DVD-udgivelser af Bo Holtens operaer på stort lærred. Ved to af arrangementerne introduceres filmen af Bo Holten og librettist Eva Sommestad Holten.

Liveoptagelse fra Operaen

Bo Holtens opera Livlægens besøg er baseret på P.O. Enquists bestseller af samme navn, og skildrer en af de mest dramatiske episoder i danmarkshistorien: Hvordan kongens livlæge Struensee erobrer den politiske magt og samtidig bliver den unge dronning Caroline Matildes elsker. 

Livlægens besøg blev en stor succes hos både publikum og anmeldere ved premieren i 2009 i Operaen, og året efter udkom den på DVD i en liveoptagelse herfra.

Livlægens besøg vises i Cinemateket den 15. maj og 2. juni. Læs mere her

Moderne barokopera

Bo Holtens moderne barokopera Gesualdo · Shadows, som udkom på DVD i 2018, skildrer den italienske rænæssancekomponist Carlo Gesualdos (1566-1613) dramatiske livsforløb: Fra en passioneret ungdom til en alderdom præget af mystik, vold og melankoli. Gesualdos egne madrigaler er indskrevet i partituret og bidrager til et fængende univers af smerte og skønhed i fortællingen om en stor kunstner fortabt mellem ydre pligter og indre skrøbelighed. 

Gesualdo · Shadows vises i Cinemateket den 12. maj og 25. maj. Læs mere her.

Både 'Livlægens besøg' og 'Gesualdo · Shadows' er udkommet på DVD.
  • Bo Holten

    Gesualdo · Shadows – en moderne barokopera

  • Bo Holten

    Livlægens besøg

Få billetter til rabatpris

Visningerne af Holtens operafilm er en del af en hel serie med operafilm i Cinemateket i maj og juni. Hele programmet kan ses her. 

Cinemateket tilbyder alle 'venner af Dacapo' billetter til seriens film til medlemspris. Ordinære visninger koster dermed 50 kr. (normalpris 80 kr), og for helaftensfilm/film med vin er prisen 65 kr. (normalpris 95 kr.). Tilbuddet gælder kun ved personlig henvendelse i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, hvor man blot siger, at man har fået tilbuddet gennem Dacapo.

randomness