Tilmeld dig Dacapos nyhedsbrev

Berliner Philharmonikernes Langgaard-indspilning nomineret til Gramophone Awards

Foto: Stephan Rabold

Berliner Philharmonikernes Langgaard-indspilning nomineret til Gramophone Awards

Den nye indspilning af Rued Langgaards Symfoni nr. 1, Klippepastoraler med Berliner Philharmoniker og dirigent Sakari Oramo er nomineret til Gramophone Awards 2023 i kategorien 'Orchestral'.

Navne
1. september 2023

Den nye indspilning af Rued Langgaards spektakulære Symfoni nr. 1, Klippepastoraler med Berliner Philharmoniker og dirigent Sakari Oramo er netop blevet offentliggjort som én af de nominerede til den prestigefulde Gramophone Award i kategorien 'Orchestral'.

"Berliner Philharmoniker uropførte værket tilbage i 1913. Under Oramo tilfører de den i dag enorm forståelse og instinkt", skriver Gramophones anmelder om symfonien, der blev afvist som uspillelig af både orkestrene i København og Stockholm. Kun Berliner Philharmonikerne kunne se hvilket mesterværk, det unge danske geni havde skab.

Gramophone skriver desuden: "Den tematiske enhed er bemærkelsesværdig – der er ikke 10 takter, hvor man ikke hører et af værkets centrale motiver gentaget på en eller anden måde. [...] De [Berliner Philharmoniker, red.] kan håndtere Langgaards tendens til at brøle "større, højere" i ydersatserne og gør det med selvsikkerhed."

Gramophone Awards afholdes i London den 4. oktober 2023.

Dacapo Records ønsker stort tillykke til alle involverede!

  • Rued Langgaard

    Symfoni nr. 1, Klippepastoraler